Διπλή γιορτή στην Κέρκυρα(ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 εορτή της Αναλήψεως και των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος. 

Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναλήψεως του Κυρίου μπροστά στους μαθητές Του και στην Παναγία μητέρα Του, το οποίο ολοκλήρωσε το απολυτρωτικό Του έργο επί της γης. Ο Χριστός τους διαβεβαιώνει ότι θα είναι μαζί τους μέχρι της συντελείας των αιώνων. Ακόμη και σήμερα όμως, μετά από δύο χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι δυστυχώς δυσκολεύονται να εμπιστευθούν τον Ιησού Χριστό που καθημερινά βρίσκεται αοράτως κοντά τους. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού δοξολογία για την Ένωση των Επτανήσων με τη μητέρα Ελλάδα το 1864.

Κατόπιν ο Μητροπολίτης παραβρέθηκε στην επίσημη εκδήλωση στο κτήριο της Ιονίου Βουλής, όπου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός λόγος με θέμα «Η συμβολή του Ριζοσπαστισμού στη Ένωση» από τον ιστορικό κ. Δημήτρη Ζυμάρη. Εν συνεχεία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Ενώσεως στην Πάνω Πλατεία. Τέλος με τη συμμετοχή τοπικών σωματείων, σχολείων, των τριών φιλαρμονικών της πόλεως και του στρατού, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση, την οποία παρακολούθησε και ο Σεβασμιώτατος.
 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες