Διαφορετική γραμμή Άνθιμου από Ιερώνυμο για την εκκλησιαστική περιουσία: Εμείς δεν έχουμε να δώσουμε στο κράτος (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Δηλώσεις με νόημα από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, οι οποίες ακούστηκαν μέχρι την….Αρχιεπισκοπή Αθηνών! Σε χθεσινή συνέντευξη΄του ο κ. Άνθιμος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ δήλωσε πως η Μητρόπολή του δεν έχει τη δυνατότητα να συμβάλει προκειμένου να ξεπεραστούν τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που έχει η Ελλάδα. Μια δήλωση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προ διμήνου τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για διάθεση της εκκλησιαστικής περιουσίας έτσι ώστε να αποπληρωθεί το ελληνικό χρέος.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης ανέφερε πως «η εναπομείνασα εκκλησιαστική περιουσία από τις αλλεπάλληλες αρπαγές που έγιναν από το κράτος -ανέκαθεν και μέχρι σήμερα- έχει ένα κομμάτι που έχει απομείνει, δεσμευμένο από το δημόσιο, ένα 3-4% της αρχικής περιουσίας, το οποίο είναι αδύνατο να λύσει το πρόβλημά μας από μια τέτοια αξιοποίηση», ενώ συνέχισε ρωτώντας «μα για ποια περιουσία μιλάμε; Η Μητρόπολη δεν έχει τίποτα να δώσει για να βοηθήσει. Όσα έχουν μείνει και από τη λεγόμενη αγροτική περιουσία δεν μπορούν να συντελέσουν αποτελεσματικά στην υποβοήθηση της καταστάσεως».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους ομοφυλόφιλους και την παρέλαση που θα πραγματοποιήσουν σε λίγες ημέρες στην πόλη, ενώ σχολίασε και τη στάση του Γιάννη Μπουτάρη.

Δείτε τα VIDEO: Ετικέτες