«ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2015» με υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγ. Χαραλάμπους στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Αττικής (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την πανηγυρική υποδοχή του ιερού Λειψάνου (δεξιάς χειρός) του Ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους του θαυματουργού, προερχομένου από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων, έμπροσθεν του Ιερού Ναού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνό και το ιερατείο, έγινε η έναρξη των ενορικών εορταστικών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2015» του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Το ιερό Λείψανο συνόδευσαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου Αρχιμ. π. Ιερώνυμος και ο Ιερομόναχος π. Καλλίνικος, άδελφός της Μονής.

 Ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Χαραλάμπους και στην θαυματουργό χάρη των αγίων λειψάνων της Εκκλησίας μας.

Ευχαριστίες έξέφρασε εκ μέρους του ιερατείου του Ναού ο Προιστάμενος Πρωτ. π. Ματθαίος Χάλαρης, τόσο προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι απεδέχθησαν το αίτημα της ενορίας να φιλοξενηθεί στις εοστατσικές εκδηλώσεις των φετεινών ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ το ιερό Λείψανο του Ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους, όσο και προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αίγιαλείας κ. Αμβρόσιο, ο οποίος έδωσε την ευλογία του να πραγματοποιηθεί η μεταφορά του ιερού Λειψάνου από την ιερά Μονή του Μεγ. Σπηλαίου, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολή του.
Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν δέκα οκτώ ημέρες και περιλαμβάνουν καθημερινώς:

7:00-9:00 π.μ. Όρθρο και Θεία Λειτουργία.
6:00-7:00μ.μ. Εσπερινό και τις ιερές Παρακλήσεις του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου και του Ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους

7:00-8:00 Ομιλία εντός του Ιερού Ναού από τους: π. Χρυσόστομο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας, Γέροντα Εφραίμ, Ηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Γέροντα Χριστόδουλο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, Γέροντα Αλέξιο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, Γέροντα Σπυρίδωνα, Ηγούμενο Ιεράς Μονής Κεχαριτωμένης Τροιζηνίας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, π. Αρσένιο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ραιθούς χερσονήσου Σινά, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, Γέροντα π. Μάξιμο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, Γέροντα Ελισσαίο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, π. Γεώργιο Μεταλληνό, π. Στέφανο Αναγνωστόπουλο, Γέροντα Χριστόδουλο, Ηγούμενο της Συνοδικής και Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου Καλάμου Αττικής, π. Νικόδημο Αεράκη, π. Συμεών Βολιώτη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Πορφύριο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Λαφυστίου Λεβαδείας, Γέροντα π. Ευσέβιο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων.

8:00-9:30 Ενοριακό Αρχονταρίκι. (Διάλογος του ομιλητού με το ακροατήριο, με την υποβολή ερωτήσεων).

9:30 – 01:00 π.μ. Ιερά Αγρυπνία.

Γιά το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείται να επισκευθείτε την ιστοσελίδα του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου ( www. in-ad. gr)

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες