Γιατί είπε ο Φθιώτιδος Νικόλαος «νερόβραστους» τους Έλληνες πιστούς (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μουάνζα κ. Ιερωνύμου εορτάσθηκε στη Λαμία ο Άγιος Εφραίμ

Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε το διήμερο 4 και 5 Μαΐου η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του θαυματουργού, στο ομώνυμο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Λαμία.

Στην εφετινή πανήγυρη ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια έδωσε η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μουάνζα (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) κ. Ιερωνύμου, ο οποίος αφίχθη στη Λαμία την Δευτέρα το μεσημέρι και εχοροστάτησε την παραμονή στον πανηγυρικό Εσπερινό, παρουσία ιερέων της πόλεως και πλήθους λαού. Στον πανηγυρικό εσπερινό τον θείο λόγο εκήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ο οποίος καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Αφρικανό Ιεράρχη εκ μέρους του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, που σημειωτέον απουσίαζε στην Αθήνα και μετείχε ως ομιλητής στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε η Ένωση Αποφοίτων της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μουάνζα κ. Ιερωνύμου και συνιερουργούντος του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Νικόλαος, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Εφραίμ, τονίζοντας ότι το αίμα των μαρτύρων είναι το ζωογόνο ύδωρ, το οποίο ποτίζει την Εκκλησία και σήμερα. Άραγε σήμερα που έχει εμφανισθεί με άλλη μορφή ο ισλαμικός φανατισμός και η αρρώστια αυτή του μίσους εξαπλώνεται σαν επιδημία, πόσοι από εμάς τους νερόβραστους Έλληνες πιστούς, είμαστε έτοιμοι να μιμηθούμε τον άγιο Εφραίμ;

Ευχήθηκε, τέλος, σήμερα που η δύναμη της θελήσεως για πνευματικό αγώνα φαίνεται να έχει ατονίσει, ο Άγιος Εφραίμ με τα αναρίθμητα θαύματά του να ενισχύει τους πιστούς και να τους προετοιμάζει για να δεχθούν στην καρδιά τους τον Χριστό.

Αναφερθείς στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μουάνζα κ. Ιερώνυμο εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του και του ευχήθηκε ο Θεός να του δίδει δύναμη στο πολύπλευρο και επίπονο έργο του, ώστε να συνεχίσει να ποιμένει θεοφιλώς και θεα­ρέστως το ποίμνιό του.

Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Μουάνζα κ. Ιερώνυμος, αφού με­τέ­φε­ρε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεο­­­δώ­ρου, ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη για τη φιλοξενία και τη συμπα­ρά­στα­­ση της τοπικής  Εκκλησίας στο έργο της Μητροπόλεως Μουάνζα, ανα­­φέρθηκε στο έργο της Ιεραποστολής και ιδιαιτέρως στους αφρικανούς αδελφούς μας και εζήτησε από τους πιστούς να τους συμπεριλαμβάνουν στις προσευχές τους, ώστε να βιώσουν την αλλαγή που δίδει η διδασκαλία του Κυρίου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ετέθη προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Εφραίμ, το οποίο εδώρησε στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας η μακαριστή Ηγουμένη της Ιεράς Μονής του Οσίου Εφραίμ, Μοναχή Μακαρία Δεσύπρη.

Στο τέλος προσφέρθηκαν σε όλους τους εορταστές πασχαλινά γλυκίσματα ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας αλλά και καθημερινώς ο Ναός του Αγίου Εφραίμ αποτελεί πόλο έλξεως για πολλούς χριστιανούς, οι οποίοι σπεύδουν δια να προσκυνήσουν και να λάβουν τη Χάρη από τον θαυματουργό νεοφανή Άγιο. Ετικέτες