Βράβευση του Μαθητικού Διαγωνισμού για τον Άγιο Κοσμά στη Σχολή Γονέων στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο αγιορείτη ιερομόναχο π. Αθανάσιο Σιμωνοπετρίτη, υμνογράφο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Κατά την ανάπτυξη του θέματος «Σύμμορφοι τῷ Χριστῷ», ο π. Αθανάσιος αναφέρθηκε στο γεγονός της Ενανθρωπήσεως του Κυρίου και στις προεκτάσεις που λαμβάνει στην σωτηρία και την θέωση του ανθρώπου. Με τη γλαφυρότητα και την αμεσότητα που τον διακρίνει ανέλυσε περιστατικά που έζησε στο Περιβόλι της Παναγιάς και σημαντικά γεγονότα από τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, μεταφέροντας έτσι την εκκλησιαστική εμπειρία της Αγιορείτικης Παραδόσεως.

Ακολούθησε η καθιερωμένη συζήτηση, την οποία συντόνισε η εκπαιδευτικός Θεολόγος κα Βασιλική Καντάνη, όπου ο ομιλητής απάντησε στις ερωτήσεις που έθεσαν οι παρευρισκόμενοι και αφορούσαν θέματα διαπαιδαγώγησης των παιδιών και άλλα επίκαιρα οικογενειακά και κοινωνικά ζητήματα.

Το δεύτερο μέρος της εκδηλώσεως, που επιμελήθηκε και συντόνισε ο Θεολόγος – πρώην Λυκειάρχης κ. Φώτιος Μάλαινος, περιλάμβανε την απονομή των βραβείων στους μαθητές που διακρίθηκαν κατά τον μαθητικό διαγωνισμό για την συμπλήρωση 300 ετών από την γέννηση του ιερομάρτυρος και ισαποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (1714-2014).

Ο μαθητικός διαγωνισμός που είχε διοργανώσει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε συνεργασία με την Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοκακαρνανίας, απευθυνόταν στους μαθητές των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Περιλάμβανε τρεις τομείς με αντίστοιχες βραβεύσεις.  

 

 


 Ετικέτες