Αρχιμ. Δαμασκηνός: Η ζωή του Χριστιανού δεν είναι ζωή καλοπέρασης αλλά συνεχούς αγώνος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Τίμιος Σταυρός είναι στήριγμα και πυξίδα για τη ζωή μας ανέφερε στο κήρυγμα του ο  Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος στην Ενορία Γεωργιουπόλεως Αποκορώνου

όπου ιερεούργησε με τον οικείο Εφημέριο π. Εμμανουήλ Μπετεινάκη συμπροσευχουμένων και πλήθους Χριστεπώνυμου πληρώματος, τελώντας παράλληλα και το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής και ευεργέτιδος Μαρίας Παπαδάκη.

»Όστις θέλει πίσω μου ακολουθείν», αναφέρει η Ευαγγελική Περικοπή και λέει, όστις ο Κύριος, γιατί τονίζει ακόμη μία φορά την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου χωρίς καταναγκασμό χωρίς πίεση είπε μεταξύ άλλων στην ανάλυση της Ευαγγελικής Περικοπής ο Πανοσιολογιώτατος.

Η σωτηρία είναι ελεύθερη επιλογή του κάθε ανθρώπου και στηρίζεται αποκλειστικά στην αληθινή πίστη και στην αληθινή και πραγματική προσευχή. Η επιτυχία για την σωτηρία έρχεται με το απαρνησάθω εαυτώ.

Με την απάρνηση των παθών και των αμαρτωλών επιθυμιών και την καθοδήγηση μας σε ένα αγαθό τρόπο ζωής, πλουμισμένο και κατάμεστο από αγάπη για τον συνάνθρωπο. Μόνο η αγάπη, αυτή η ελεύθερη αγάπη, , μπορεί να μας οδηγήσει στην εν Χριστώ ζωή και στην σωτηρία της ψυχής. Η πορεία μας αυτή βέβαια θα είναι σταυροφόρα αλλα και σταυροανάστημος.

Η ζωή του χριστιανού δεν είναι ζωή καλοπέρασης αλλά συνεχούς αγώνος.Ετικέτες