Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Αγία Ειρήνη Γαλατσίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Σπύρου Παπαγεωργίου

Με λαμπρό δισαρχιερατικό συλλείτουργο εορτάστηκε σήμερα το πρωί η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στον ομώνυμο Ναό στην περιοχή του Γαλατσίου.

Στον Όρθρο και τη Θ.Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου Δαμασκηνού και πολλών ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο περικαλλής και περίλαμπρος Ναός του Γαλατσίου, ήταν ασφυκτικά γεμάτος από ανθρώπους κάθε ηλικίας που προσήλθαν να αναπέμψουν δεήσεις στην προστάτιδα και έφορο της ενορίας τους.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Άγιος Βελεστίνου ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Ειρήνης και τόνισε πως «εμείς οι άνθρωποι πολλές φορές ζητάμε την ειρήνη μέσω του πολέμου. Η Αγία Ειρήνη μας δείχνει το δρόμο για να την ακολουθήσουμε και να κερδίσουμε όχι μόνο την ειρήνη αλλά και την Βασιλεία των Ουρανών. Να ακολουθήσουμε την οδό του Χριστού που λέει «εγώ τους εμέ φιλούντας αγαπώ, οι δε εμέ ζητούντες ευρήσουσι χάριν».

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Τίτος Γαρεφαλλάκης ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Ιλίου και Βελεστίνου που λάμπρυναν με την συμμετοχή τους την Πανήγυρη της ενορίας.

Το απόγευμα θα ακολουθήσει Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση της Ιεράς εικόνος.

_DSC0003 (2).JPG
_DSC0016.JPG
_DSC0055 (2).JPG
_DSC0074.JPG
_DSC0120 (2).JPG
_DSC0145 (2).JPG
_DSC0162.JPG
_DSC0185.JPG
_DSC0193 (2).JPG
_DSC0206 (2).JPG
_DSC0223 (2).JPG
_DSC0230 (2).JPG


Ετικέτες