Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Αγία Γλυκερία Γαλατσίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Με λαμπρό δισαρχιερατικό συλλείτουργο εορτάστηκε σήμερα το πρωί η μνήμη της Αγίας Παρθενομάρτυρος Γλυκερίας στον ομώνυμο Ναό στην περιοχή του Γαλατσίου.

Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κύριλλος, συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου Δαμασκηνού και πολλών ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο περικαλλής και περίλαμπρος Ναός του Γαλατσίου, ήταν ασφυκτικά γεμάτος από ανθρώπους κάθε ηλικίας που προσήλθαν να αναπέμψουν δεήσεις στην προστάτιδα και έφορο της ενορίας τους.

Τον θείο λόγο κήρυξε μεστά ο Άγιος Κηφισίας ο οποίος αναφέρθηκε στους Μάρτυρες της Αναστάσεως, τονίζοντας πως «είναι οι οδοδείκτες για όλους εμάς τους χριστιανούς, για το πως πρέπει να πολιτευόμαστε στη ζωή, όπως μας το ζήτησε ο ίδιος ο Χριστός». Παρότρυνε το εκκλησίασμα «να βρούμε τις προφητικές φωνές. Να βιώσουμε μια πνευματική γέννηση, με τη μετάνοια και τη συμμετοχή στη ζωή των Μαρτύρων. Γιατί εκείνοι σιωπώντας, μιλούσαν δυνατά, γιατί δε μιλά το εγώ τους, αλλά η αναστημένη ύπαρξή τους».

Λίγο πριν την απόλυση, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Νικόλαος Λιόλιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Κηφισίας που λάμπρυνε με την συμμετοχή του την Πανήγυρη της ενορίας.

Το απόγευμα θα ακολουθήσει Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση της Ιεράς εικόνος.

IMG_3129.JPG
IMG_3131.JPG
IMG_3143.JPG
IMG_3164.JPG
IMG_3172.JPG
IMG_3181.JPG
IMG_3189.JPG
IMG_3260.JPG
IMG_3270.JPG
IMG_3279.JPG
IMG_3280.JPG

 Ετικέτες