Αρχιερατικό Μνημόσυνο του Μητροπολίτου Λευκάδος κυρού Νικηφόρου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το πρωινό της Πέμπτης, 28 Ιανουαρίου 2016 τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Αγίων Αναργύρων Λευκάδος Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία το Αρχιερατικό Μνημόσυνο του αειμνήστου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κυρού Νικηφόρου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Θεοφίλου, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως οκτώ ετών από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου της τοπικής Εκκλησίας.

Παρόντες ήταν φυσικά οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και ευσεβές εκκλησίασμα. Το θείο λόγο κήρυξε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Μόσχος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Καθαρών Ιθάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο βίο του εορταζομένου Αγίου, Οσίου Εφραίμ του Σύρου καθώς και στο πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Νικηφόρου.

Παράλληλα με το Αρχιερατικό Μνημόσυνο, μνημονεύθηκαν και οι μεγάλοι ευεργέτες, ιδρυτές και δωρητές των Κληροδοτημάτων της Ι. Μητροπόλεως, για την προσφορά των οποίων ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης έκανε ειδική μνεία προ του «Δι’ ευχών». Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετέβη με κληρικούς στο Κοιμητήριο της πόλεως όπου έψαλε Τρισάγιο στους τάφους των Μακαριστών Αρχιερέων Δωροθέου και Νικηφόρου.

IMG_3204.jpg
IMG_3207.jpg
IMG_3220.jpg
IMG_3222.jpg
IMG_3228.jpg
IMG_3231.jpg
IMG_3247.jpg
IMG_3250.jpg
IMG_3252.jpg
IMG_3254.jpg


Ετικέτες