Αρχιερατικός Εσπερινός επί την εορτή των Αγ. Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στην Ι.Μ. Λαγκαδά(ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τον μεθεόρτιο Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, ο οποίος ετελέσθη μέσα σε κλίμα λαμπρότητος, κορυφώθηκαν οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, επ’ ευκαιρία της εορτής των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε εις το Ιερό Προσκύνημα Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Δερβενίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Λαγυνών κ. Αστέριος Μουζίκας, εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοικήσεως καθώς και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν για να παραστούν προσευχιτικός σε αυτό το όμορφο σημείο, όπου ευλόγησε με την διάβασή του, ένας από τους μεγαλύτερους διδασκάλους και παιδαγωγούς της Οικουμένης, ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Απόστολος Παύλος.

Στην διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο και την προσωπικότητα του Αποστόλου Παύλου, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η συνάντηση μας με τον Χριστό μπορεί να αλλάξει την ιστορία της ζωής και την ιστορία του κόσμου.

Η παρουσία του Αποστόλου Παύλου στην ζωή της Εκκλησίας, είναι μια από τις μεγαλύτερες και ακράδαντες αποδείξεις, ότι είναι αλήθεια αυτά που λέει το Ευαγγέλιο. Ο Ιησούς φανερώνεται, είναι παρών και Αναστημένος, είναι ανάμεσα μας, είναι το φως και η δύναμη, και παράλληλα είναι και εκείνος που μπορεί να μεταμορφώσει και την δική μας ζωή γεμίζοντας την χαρά και ελπίδα, μετατρέποντας την πορεία μας, από πορεία μίσους και εναντιώσεως σε πορεία ειρήνης και συμφιλιώσεως με τον Θεό και τον άνθρωπο συμφιλιώσεως με τον ίδιο μας τον εαυτό.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες