Αναχώρηση της δεξιάς χείρας του Αγίου Σπυρίδωνα του Θαυματουργού από το Περιστέρι(ΦΩΤΟ)

Loading...


του Μάρκου Παπαγεωργίου

 Ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα 4 Μαΐου, οι εόρτιες εκδηλώσεις, επί τη αφίξει της δεξιάς χείρας του εν Αγίοις πατρός Ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος από την Κέρκυρα, στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου και τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Περιστερίου.

 Όλες αυτές τις ημέρες η προσέλευση του κόσμου ήταν συγκινητική, καθώς πέρασαν χιλιάδες πιστοί που εναπέθεσαν την ελπίδα τους στον Άγιο Σπυρίδωνα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος συμμετείχε με ζωντάνια σε όλες τις εκδηλώσεις. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο για την φιλάδελφη αγάπη του και την ευλογία του να έλθει η δεξια χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος για πρώτη φορά στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου. Επίσης την αντιπροσωπεία των Πατέρων που συνόδευσαν το ιερό σέβασμα στην Αθήνα. Την Πολυφωνικής χορωδία του Ι.Π. Αγίου Σπυρίδωνος που ομόρφυναν μελωδικά τις ακολουθίες.

Ευχαρίστησε όλους του Αγίου Αρχιερείς που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις. Τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Θεοφ. Επίσκοπο Μεθώνης Κλήμη για την έγκριση του αιτήματος της μεταφοράς του ιερού λειψάνου. Τον Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας, Θεοφ. Επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο καθώς και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, Θεοφ. Επίσκοπο Θαυμακού Ιάκωβο για την καθοριστική συμβολή τους στην αποπεράτωση του Ναού. Τους ιερείς από την Ιερά Σύνοδο που συμμετείχαν στις Ακολουθίες. Όλους τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου αλλά και τον ευσεβή λαό, που πέρασε για να προσκυνήσει το ιερό λείψανο.
 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες