Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Αγρινίου

Loading...


Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου θα τελέσει το Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015 και ώρα 8 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου. 

Η Αγρυπνία, η οποία θα διαρκέσει από 8 μ.μ. έως τη 1, θα τελεσθεί υπαιθρίως, στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Δημητρίου, μπροστά από το παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου Βραχωρίτη και δίπλα στον πλάτανο, όπου ο Άγιος μαρτύρησε. Εκεί, σε αυτόν τον πλάτανο, ο Όσιος Γέροντας Παΐσιος καθόταν συχνά και προσευχόταν, ως στρατιώτης στο Αγρίνιο.

Η Ιερά Αγρυπνία θα είναι μια δέηση στο Θεό, με μεσίτες τον Όσιο Παΐσιο και τον μάρτυρα του Αγρινίου Άγιο Ιωάννη Βραχωρίτη, για τη σωτηρία της Πατρίδας μας και την ενότητα των Ελλήνων.

Ο Ι.Ν. ενημερώνει  ότι παρότι οι δυνάμεις του ελαχιστοποιήθηκαν με το κλείσιμο των τραπεζών, θα συνεχίσουν να προσφέρουν, για όσες ακόμη ημέρες θα αντέξουν, την απαραίτητη τροφή σε όσους από τους αδελφούς τη στερούνται, με τη γενναία και αγαστή συμμετοχή των εθελοντριών και τη μεγάλη προσφορά των συμπολιτών  στα συσσίτια της Ευαγγελιστρίας.

Ο Ι.Ν. παρακαλεί όσους από τους συμπολίτες  ακόμη αντέχουν, να σταθούν στο πλευρό των απόρων αδελφών , στηρίζοντας τα συσσίτια, έτσι ώστε να τα συνεχίσουν για όσες μέρες ακόμη αντέξουν.

Παράλληλα, καλει σε συμπροσευχή είτε στον προαύλιο χώρο του Αγίου Δημητρίου όπου θα τελεσθεί η Ιερά Αγρυπνία είτε σε οποιοδήποτε σημείο βρίσκεται ο καθένας εκείνη την ώρα, γιατί αξίζει και είναι ανάγκη να προσευχηθούμε για χάρη της Ελλάδας και των Ελλήνων.Ετικέτες