Αγρυπνία για τους διαγωνιζόμενους μαθητές στην Ιερά Νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, τελέσθηκε το βράδυ της 26ης Μαΐου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου, Ιερά Αγρυπνία υπέρ επιτυχίας, φωτισμού και προόδου των διαγωνιζομένων μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου και των Λυκείων του νησιού με τη συμμετοχή Κληρικών, Καθηγητών, Γονέων και μαθητών και μαθητριών.
 Προ του πέρατος της Ιεράς Αγρυπνίας ανεγνώσθη το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου.

 Μετά το πέρας της Ακολουθίας κάθε μαθητής και μαθήτρια έλαβε ως ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, δίπτυχο με τους Παρακλητικούς Κανόνες και τους Χαιρετισμούς προς την Υπεραγία Θεοτόκο ως πνευματικό εφόδιο προσευχής.

Ακολουθεί το μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Δωροθέου.

 Αγαπητά μου παιδιά, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
 Καθώς το πλοίο της ζωής σας ανοίγεται σε ένα καινούριο πέλαγος γνώσης, εμπειρίας και ζωή, αναζητώντας την «Ιθάκη» της προσωπικής σας ανέλιξης και καταξίωσης, η σκέψη, οι ευχές και οι προσευχές μου βρίσκονται, ιδιαίτερα και εντονωτερα τώρα, κοντά σας, καθώς οι κόποι μιας μακροχρόνιας προσπάθειας δοκιμάζονται μέσω της διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που καλώς η κακώς αποτελεί αφετηρία για το ξεκίνημα της νέας σας πορείας.
Συμμερίζομαι την αγωνία σας, αφουγκράζομαι το καρδιοχτύπι σας.
Θέλω, όμως, και να σας τονίσω ότι η έκβαση αυτής της προσπάθειας δεν ορίζει ούτε προδιαγράφει την κατεύθυνση της ζωής σας. Η εισαγωγή σε κάποια σχολή είναι μεν μία  προϋπόθεση για την επαγγελματική επιτυχία, αλλ’ αυτό δεν είναι ούτε δεσμευτικό ούτε απόλυτο…
Ο κύκλος του αγώνα που κάνουμε όλοι για να συναντήσουμε και να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας δεν κλείνει ποτέ!
Με ηρεμία και ψυχραιμία, με εμπιστοσύνη στην Χάρη του Θεού, τον εαυτό σας και τις γνώσεις σας, θα βγαίνετε πάντα νικητές σε κάθε μάχη της ζωής σας!
Σας εύχομαι ολόψυχα «ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ» και σας διαβεβαιώνω ότι στη ζωή, που τώρα ανοίγεται μπροστά σας, θα βρίσκομαι πάντοτε δίπλα σας, συμπαραστάτης και βοηθός σας, καμαρώνοντας, μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους σας, για την πρόοδό σας και συγχαίροντας για τις επιτυχίες σας.

Με πατρικές ευχές και αγάπη
† Ο ΣΥΡΟΥ & ΤΗΝΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄  Ετικέτες