Αγρυπνία για την επέτειο ευρέσεως και ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Νεοπαρθενομάρτυρος Κυράννης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Μέσα σε κλίμα κατανύξεως και με τη συμμετοχή πολλών πιστών από πολλά μέρη της Βορείου Ελλάδος, ετελέσθη την Πέμπτη 11η Σεπτεμβρίου ε.έ., Ιερά Αγρυπνία επί τη Επετείῳ της κατά θαυμαστό τρόπο ευρέσεως και ανακομιδής των Χαριτοβρύτων και Σεπτών Ιερών Λειψάνων της Αγίας Νεοπαρθενομάρτυρος Κυράννης στην πανέμορφη κωμόπολη της Όσσης του Λαγκαδά.

Των εορτίων Λατρευτικών εκδηλώσεων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου  κ.κ. Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θερμών κ.κ. Δημητρίου και Αμορίου κ.κ. Νικηφόρου καθώς και του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Μεταξύ των ιερέων που έλαβαν μέρος στις Ιερές Ακολουθίες, του πανηγυρικού Εσπερινού, της μεγαλοπρεπούς Λιτανείας και σεπτής μεταφοράς του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Κυράννης από τον Ιερό Ναό της στον παλαιό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών αλλά και της δευτέρας νυκτερινής Λιτανείας και επιστροφής του Ιερού Λειψάνου από τον παλαιό Ναό στο Νέο καθώς και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ήταν οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Παντοκράτορος-Μελισσοχωρίου, Αρχιμ. Κύριλλος Κεχαγιόγλου, Αγίας Τριάδος- Πέντε Βρύσεων, Αρχιμ. Ισαάκ Τσαπόγλου, ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, Αρχιμ. Αχίλλειος Τσούτσουρας, πολλοί κληρικοί, μοναχοί και μοναχές από τις Ιερές Μονές της επαρχίας μας, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, ενώ τα αναλόγια του Ιερού Ναού λάμπρυναν με την παρουσία τους οι εκλεκτοί ιεροψάλτες της Βυζαντινής χορωδίας της Μητροπόλεως μας «ο Απόστολος Παύλος» με επικεφαλής τον Άρχων Υμνωδό της Μ.τ.Χ.Ε. Μουσικολογιώτατο κ. Γεώργιο Φερεντίνο.Ετικέτες