Αγιασμός στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ετέλεσε τον αγιασμό στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών, παρουσία των Εκπροσώπων των Τοπικών, Πολιτικών και Εκπαιδευτικών Αρχών.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Λυκείου κ. Ιωάννη Κόττορο και το Διδακτικό, Διοικητικό και λοιπό προσωπικό του Σχολείου, ως και τον Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Εστίας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Γερβάσιο Παρακεντέ και το προσωπικό της Εστίας για την μεγάλη τους προσφορά στη λειτουργία του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών.

Απευθυνόμενος προς τα παιδιά, τους μίλησε με πολλή αγάπη για το πως πρέπει να πορεύωνται στην μαθητική τους ζωή και γενικώτερα στη ζωή τους και ανεφέρθη στη σημασία της πίστεως στο Θεό, της συμμετοχής τους στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, του σεβασμού, της επιμέλειας, της μελέτης και της προσήλωσης στις Ελληνορθόδοξες Αρχές και Παραδόσεις μας.
Καλωσόρισε τους μαθητάς της πρώτης τάξεως και επήνεσε όλα τα παιδιά για την ωριμότητα που επιδεικνύουν , τόσο κατά τις ώρες της φοίτησής τους στο Σχολείο, όσο και εκτός αυτού.
Μάλιστα τόνισε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι από τότε που εγκαινιάσθη το Σχολείο μέχρι σήμερα, τέσσερα χρόνια τώρα, δεν υπάρχει ούτε μία γρατσουνιά, ούτε μία γραμμή στους τοίχους.

Τέλος, ευχαρίστησε τους γονείς των παιδιών που τα προέτρεψαν να εγγραφούν στο Εκκλησιαστικό Λύκειο και ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά.
•Εν συνεχεία, μίλησε ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, κ. Ιωάννης Κόττορος, ο οποίος με γλαφυρότητα και εγκαρδιότητα μίλησε για τον ρόλο του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, για την θερμή και ολόψυχη προσπάθεια που καταβάλλεται από το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου για την μόρφωση των παιδιών, για την συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και την Ιερά Μητρόπολη, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζομε σήμερα ως κοινωνία ένεκα της πολυεπίπεδης κρίσεως και για τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλλωμε όλοι μας για την πρόοδο των παιδιών μας.
Ο κ. Διευθυντής μίλησε με θερμά λόγια για όλα τα παιδιά και υποδέχθηκε με αγάπη τους νέους μαθητάς του Εκκλησιαστικού Λυκείου.
•Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης οι Εκπρόσωποι των Τοπικών, Πολιτικών και Εκπαιδευτικών Αρχών.
•Τέλος στο εστιατόριο της Εκκλησιαστικής Εστίας παρετέθη μικρά δεξίωσις.Ετικέτες