Αγιασμός στη Σχολή Παραδοσιακών Χορών της Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Loading...


Τήν Κυριακη, 27 Σεπτεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού-Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση της Σχολής Παραδοσιακών Χορών της Ιεράς Μητροπόλεως.

 Η εκδήλωση θα αρχίσει με αγιασμό, που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Όπως είναι γνωστό η μητέρα μας Εκκλησία ανά τους αιώνες κατορθώνει να περιφρουρεί, να διαφυλάττει και να μεταλαμπαδεύει ένα πολυδιάστατο πολιτιστικό θησαυρό, ως πνευματική κληρονομιά από γενιά σε γενιά.

Στο πλαίσιο της διασώσεως και διαδόσεως της κληρονομιάς αυτής η Ιερά Μητρόπολη καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και γι’ αυτό από τις πρώτες ποιμαντικές ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος ήταν η ίδρυση της Σχολής Παραδοσιακών Χορών το έτος 1998. Στα χρόνια της λειτουργίας της Σχολής, δημιουργήθησαν αρκετά τμήματα παίδων, εφήβων και ενηλίκων και σήμερα παρακολουθούν τα μαθήματα αυτά περισσότεροι από 500 ενδιαφερόμενοι οι οποίοι διδάσκονται δωρεάν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, με την επίβλεψη εμπείρων χοροδιδασκάλων.

Προσκαλείται το Χριστεπώνυμο πλήρωμα να συμμετάσχει στήν ως άνω εκδήλωση, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού-Διοικητικού Κέντρου στην Νέα Άμπλιανη, όπου και το παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ.Ετικέτες