Αγιασμός στα σχολεία από τον Μητρ. Κορίνθου(ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, κ. Διονύσιος, σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως ευλόγησε την μαθητιώσα νεολαία της Αποστολικής Ι. Μητροπόλεως, κατά την προσέλευσή της στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, την πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους 2015-2016.

Συγκεκριμένα και κατά σειρά κατόπιν προσκλήσεως των Διευθυντών και των μαθητών τους τέλεσε την Ι. Ακολουθία του Αγιασμού στα παρακάτω Σχολεία: Δημοτικό Σχολείο Άσσου, 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου και Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και άλλων παραγόντων.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας νουθέτησε τους μαθητές, να ενδιαφέρονται όχι μόνο για την τροφή του σώματος αλλά και για αυτήν του πνεύματος, με επιμέλεια και ζήλο να επιζητούν την γνώση και την μάθηση, να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, ώστε έχοντας αποκομίσει την πρέπουσα Παιδεία, να καταστούν υγιή μέλη της κοινωνίας μας όταν φθάσουν να γίνουν Ακαδημαϊκοί πολίτες και αργότερα να γίνουν παραγωγικοί και καλοί «αγωνιστές» στον στίβο της ζωής.

Τέλος, ευχήθηκε τόσο στους μαθητές όσο και στους δασκάλους, καθηγητές και τους γονείς των παιδιών με υγιεία να διανύσουν την νέα σχολική χρονιά και να αποδειχθεί αυτή καλή, ευλογημένη παρά Θεού και καρποφόρα, αποστασιοποιημένη δε από τα ομολογουμένως δυσεπίλυτα προβλήματα των καιρών μας που μπορούν να την σκιάζουν και να την επηρεάζουν αρνητικά.
 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες