Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγγνώμης στη Λαμία(ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγγνώμης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και συμμετείχαν όλοι οι Ιερείς και Διάκονοι της Λαμίας.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ωμίλησε με θέμα «Πόσα δύνανται τα δάκρυα» σταθείς στα δάκρυα της προσευχής με αναφορά στον Ιεζεκιήλ, του οποίου τα δάκρυα τον έσωσαν από τον θάνατο, στα δάκρυα της συμπαραστάσεως ως έκφραση αγάπης προς τον πλησίον και στα δάκρυα της μετανοίας με αναφορά στη μετανοημένη πόρνη του Ευαγγελίου και στον Τελώνη, των οποίων τα δάκρυα έφεραν τη σωτηρία.

Αυτά τα δάκρυα χρειαζόμαστε και εμείς σήμερα ως Χριστιανοί και ως πολίτες αυτής της κοινωνίας, η οποία μας αποπροσανατολίζει. Εμείς όμως εις πείσμα του πολέμου που μας γίνεται να είμαστε σωστοί και να χρησιμοποιούμε τα όπλα τα πνευματικά για να αμυνόμεθα κατά των εχθρών μας, του διαβόλου, του κόσμου και του παλαιού ανθρώπου.

Στο τέλος του Εσπερινού κληρικοί και λαϊκοί, αντήλλαξαν τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως, όπως συνηθίζεται και ασπάστηκαν τον τίμιο Σταυρό και την χείρα του Σεβασμιωτάτου.  

 

 

 

 

 

 Ετικέτες