Άρχισαν οι εορτασμοί για την 50η Επέτειο της Επανακομιδής της Αγίας Κάρας του Αγ. Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Tην Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου το βράδυ άρχισε η Ιερά Αγρυπνία στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου, της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Η Θεία Λειτουργίαν ετελέσθη επί του τάφου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

          ●Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00π.μ. εξήλθε λιτανευτικά από το Ιερό Βήμα η πανσεβάσμια Κάρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, ώστε να αρχίση το προσκύνημα από τους πιστούς.
 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στην προσλαλιά του , ανεφέρθη στην μεγάλη ευλογία που έχει η Πάτρα, να κατέχη την Κάρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου και στην πνευματική ευθύνη του Πατραικού Λαού, να κρατήση ακέραιη την διδασκαλία περί του μόνου και Αληθινού Θεού, την οποία παρέλαβε διά στόματος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, ο οποίος εσφράγισε αυτή την μαρτυρία και την ομολογία του, με το επί χιαστού Σταυρού, μαρτυριό του.
●Το απόγευμα θα τελεσθή στις 7 ο Μέγας Πολυαρχερατικός Εσπερινός και αύριο η Πολυαρχερατική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθή η Λιτανεία.Ετικέτες