«Χέρι – χέρι» με τον απαγωγέα του παραδόθηκε ο Ε.Καραμολέγκος στο Τμήμα

Loading...


Παραδόθηκε ο απαγωγέας του  Εμμανουήλ Καραμολέγκου, ιδιοκτήτη της αρτοβιομηχανίας «Καραμολέγκος», μαζί με το … θύμα του (!) στο αστυνομικό Τμήμα Κερατέας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr από πολίτες  που έτυχε να βρίσκονται  εκείνη την ώρα στην είσοδο του Τμήματος ο Ε. Καραμολέγκος έφθασε πεζός στο αστυνομικό τμήμα και περίπου 4 μέτρα πίσω του βρισκόταν ο απαγωγέας.

Ο Ε. Καραμολέγκος είπε στον αστυνόμο που βρισκόταν στην είσοδο του Α.Τ.:

«Είμαι αυτός που απήγαγαν και ο κύριος πίσω μου έκανε ένα λάθος» κλείνοντας το μάτι στον αστυνομικό φρουρό.

Ο απαγωγέας μιλούσε ρωσικά (πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι απο τη Μολδαβία) κρατούσε ένα πιστόλι των 9 χλστ. Makarov και μια αμυντική χειροβομβίδα ρωσικής κατασκευής. Άλλες πληροφορίες θέλουν τον απαγωγέα να εργαζόταν στην επιχείρηση του Ε. Καραμολέγκου για κάποιο διάστημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η απαγωγή σημειώθηκε στις 11 το βράδυ της Τρίτης, την ώρα που ο επιχειρηματίας επέστρεφε με το σπορ αυτοκίνητο του στο σπίτι του στην περιοχή της Παλαιάς Πεντέλης.

Ξαφνικά, στη συμβολή των οδών Κλεισθένους και Όσσας στη περιοχή του Γέρακα, πλεύρισαν το αυτοκίνητο και υποχρεώσαν τον 56χρονο επιχειρηματία να σταματήσει και αφού τον γρονθοκόπησαν τον έβαλαν στον πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου τους και εξαφανίστηκαν.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης, όταν ο Μανώλης Καραμολέγκος ειδοποίησε την οικογένειά του πως σε λίγο θα αποχωρήσει από την εταιρεία και θα γυρίσει σπίτι, ώστε να φάνε όλοι μαζί.

Ο Μανώλης Καραμολέγκος ακολουθούσε συγκεκριμένο δρομολόγιο αλλά χτες το βράδυ έκανε μία παράκαμψη στην οδό Κλεισθένους προκειμένου να αποφύγει κάποια φανάρια. Αλλά σε εκείνο ακριβώς το σημείο που πήγε να κάνει την παράκαμψη τον περίμεναν οι απαγωγείς.

Οι απαγωγείς – ο αριθμός των οποίων δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί – προσπάθησαν να κατεβάσουν τον επιχειρηματία από το αυτοκίνητό του και εκείνος αντιστάθηκε. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες χτύπησαν τον επιχειρηματία, με αποτέλεσμα στη διάρκεια της πάλης να πέσουν τα γυαλιά του και αφού τον ακινητοποίησαν τον έβαλαν στο πορτ-παγκάζ και εκεί τον είχαν μέχρι το τέλος της περιπέτειάς του.

Το σκηνικό της απαγωγής έβλεπε εκείνη την ώρα ένα ζευγάρι που μένει σε κοντινή κατοικία και ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο και άρχισε να ερευνά τις καταγγελίες των κατοίκων για την απαγωγή.

Η ώρα περνούσε και στην οικία του Μανώλη Καραμολέγκου επικρατούσε αναστάτωση όσο ο επιχειρηματίας δεν έφτανε στο σπίτι και στο κινητό δεν απαντούσε. Τότε ο γιος του επιχειρηματία αποφάσισε να πάρει το αυτοκίνητό του γύρω στα μεσάνυχτα και να ακολουθήσει ανάποδα τη διαδρομή που έκανε ο πατέρας του.

Στην οδό Κλεισθένους, οι αστυνομικοί σταματούν τον γιο του επιχειρηματία και εκείνος τους ρωτά τι συμβαίνει! Και τότε του απαντούν οι αστυνομικοί πως ερευνούν τις καταγγελίες για μία απαγωγή και του δείχνουν τα γυαλιά. Έντρομος ο γιος του επιχειρηματία αναγνωρίζει τα γυαλιά του πατέρα του και αμέσως χτυπάει πλέον κόκκινος συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία.

Οι έρευνες συνεχίζονται όλη τη νύχτα υπό άκρα μυστικότητα και σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος επικοινωνεί στις 09:00 το πρωί με τον οικονομικό του διευθυντή και του ζητάει να ετοιμάσει το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ ή κατά άλλες πληροφορίες τριών εκατομμυρίων και του λέει χαρακτηριστικά: «θα σου πω τι θα τα κάνουμε». Μετά από αυτό το τηλεφώνημα πλέον είναι σίγουροι όλοι πως πρόκειται για απαγωγή.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία φαίνεται πως ο επιχειρηματίας, Μανώλης Καραμολέγκος κατάφερε να πείσει τον έναν απαγωγέα να παραδοθεί και να τον αφήσει ελεύθερο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όταν ο ένας απαγωγέας άνοιξε το πορτ-παγκάζ για να δώσει νερό στον επιχειρηματία, τότε ο Μανώλης Καραμολέγκος του άνοιξε κουβέντα και κατάφερε να τον πείσει.