Τουρκικό νοσοκομείο τάζει στους Μυτιληνιούς εξετάσεις και νοσηλεία σε καλές τιμές!!

Loading...


Ο ΙΣΑ στο πλευρό του ΙΣ Λέσβου για την εθνική αγωνία της υγείας του νησιού

Χωρίς καμία προστασία νιώθουν οι κάτοικοι της Λέσβου απέναντι στην τουρκική «επίθεση ενδιαφέροντος» γνωστού Ιδιωτικού Νοσηλευτηρίου στο Αδραμύττιο της Τουρκίας, το οποίο με έντυπο υλικό και διαδικτυακές διαφημίσεις, προσκαλεί τους έλληνες της Μυτιλήνης να κάνουν εξετάσεις και να νοσηλευτούν «σε πολύ καλές τιμές». Εδώ και 2 μήνες, ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου δήλωσε την «εθνική» αυτή παράβαση του ιατρικού καθήκοντος στον ΠΙΣ χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Φαίνεται ότι η «επίθεση ενδιαφέροντος» που προβάλλεται στα ΜΜΕ της Λέσβου και στα κεντρικά διαδικτυακά portal Turkey – Health, ως «Ιατρικός Τουρισμός» της γείτονας χώρας, δεν προκαλεί κανενός είδους αντίδραση στην ελληνική κοινωνία της Αθήνας που σε κάθε στάση λεωφορείου «θαυμάζει» τις εικόνες από τις τουρκικές παραλίες.

Αν και η ελληνική ιατρική διαφήμιση διώκεται πειθαρχικά, φαίνεται ότι η τουρκική ιατρική διαφήμιση είναι καθ όλα αποδεκτή, στο υποσυνείδητο ή στο συνειδητό κάποιων ιθυνόντων της Υγείας.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2013 – δηλαδή ήδη, εδώ και 2 μήνες , ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου έκανε και γραπτή την κραυγή αγωνίας του για την τύχη που θα έχει η υγεία και η εθνική ταυτότητα των κατοίκων του νησιού που «απειλείται» από ένα άρτιο τούρκικο ενδιαφέρον και μια καθολική «ελληνική» αδιαφορία. Γιατί θα πρέπει, τα χιλιάδες παιδιά του Αιγαίου να μεγαλώνουν χωρίς παιδίατρο, και να μην μεγαλώνουν από τους Τούρκους Παιδιάτρους, αφού η Ελλάδα δεν έχει κανέναν παιδίατρο να στείλει; Είναι σίγουρο, ότι αφού η Ελλάδα αφήνει τα δεκάδες νησιά και τα χιλιάδες παιδιά της χωρίς ιατρική φροντίδα…τότε θα βρεθεί κάποιος άλλος να τα μεγαλώσει…

Και ιδού, ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου καταφεύγει στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο στις 21 Φεβρουαρίου – έγγραφο ΑΠ1858 – και δηλώνει δημόσια ότι στα ΜΜΕ διαφημίζονται υπερπολυτελή και άρτια εξοπλισμένα νοσηλευτήρια στα παράλια της Τουρκίας που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της Λέσβου σε πολύ χαμηλές τιμές….
Δε λαμβάνει καμία απάντηση.

Στις 12 Απριλίου 2013 ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου ξαναπροσφεύγει στον ΠΙΣ– έγγραφο ΑΠ1941-, κρούοντας και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου, παρακαλώντας την προστασία και τη στήριξη του ΠΙΣ, σχετικά με τις κατ εξ ακολουθησην παραβάσεις των κείμενων διατάξεων της ιατρικής διαφήμισης, της ιατρικής δεοντολογίας και της εθνικής προστασίας.
Και δε λαμβάνει πάλι καμία απάντηση.

Σας επισυνάπταμε τις επιστολές της κραυγής αγωνίας του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, στον οποίο δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας, συμμεριζόμενοι την εθνική τους αγωνία.
Ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες σε κάθε βήμα στήριξης των ξεχασμένων Ελλήνων και ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα συμπαραστεκόμαστε πάντα σε όσους ζητήσουν τη βοήθειά μας. Είναι χρέος μας και ως λειτουργοί υγείας το οφείλουμε στους ασθενείς μας, στα παιδιά μας, στην πατρίδα μας.tilegrafima.gr