Θεατρική παράσταση για το «σωματίδιο του Θεού»

Loading...


«Το σωματίδιο του Θεού» στη σκηνή του Ιδρύματος Κακογιάννη! Μια ακόμη παράσταση, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις….

Στις 4 Ιουλίου 2012, οι επιστήμονες του CERN επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη ενός νέου σωματιδίου με μάζα 126,5 GeV με απόκλιση 5 σίγμα, που σημαίνει βεβαιότητα κατά 99,99995% και πως η παρατήρηση αυτή είναι επαληθεύσιμη και μπορεί να αναπαραχθεί οποτεδήποτε.

Αυτό το σωματίδιο εικάζεται ότι είναι μποζόνιο και μάλιστα το βαρύτερο που έχει βρεθεί και θεωρείται ότι φέρει τα χαρακτηριστικά του σωματίου Χιγκς.
Η ανακάλυψη αυτή οδήγησε την ομάδα «κι όμΩς κινείται» να δημιουργήσει μια παράσταση βασισμένη στη διήγηση του πανάρχαιου παραμυθιού της δημιουργίας του σύμπαντος στη σημερινή του μορφή, έτσι όπως το διηγείται η επιστήμη της φυσικής.

Η παράσταση «Το σωματίδιο του Θεού» θα ανέβει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου.

Όροι παράξενοι, όπως η μεγάλη έκρηξη, το καθιερωμένο πρότυπο, οι χορδές, η υπερσυμμετρία, τα μποζόνια και τα φερμιόνια, η αντιύλη, η ενοποίηση των δυνάμεων, η σκοτεινή ενέργεια και ύλη, οι μαύρες τρύπες επιστρατεύονται για να διηγηθούν αυτή την ιστορία.

Σε ένα τρισδιάστατο σκηνικό χώρο και με τη βοήθεια της εικόνας και του ήχου, η ομάδα προσπαθεί να καταλάβει και να κάνει κατανοητά όλα αυτά τα τεράστια και ελάχιστα, τρομερά συμβάντα, που αφήνουν εμάς τους ανθρώπους, στη μέση μιας αδιανόητης κλίμακας, να προσπαθούμε, βάζοντας σωματίδια να συγκρούονται με την ταχύτητα του φωτός, να τακτοποιήσουμε λιγάκι το σύμπαν.

Η ιδέα ανήκει στον Χαΐνη Δ.Αποστολάκη, ο οποίος έχει υπάρξει στο CERN ως ερευνητής, υπότροφος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα κείμενα της παράστασης ανήκουν στον ίδιο.Ετικέτες