Συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να συμπαρασταθούν στους δύο Επισκόπους

Loading...


Να ευαισθητοποιήσουν την ελληνική Κυβέρνηση αλλά και την διεθνή κοινότητα θέλησαν με την σημερινή κινητοποίηση τους οι Χριστιανοί που συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία Συντάγματος, σε μια κίνηση συμπαράστασης στους δύο απαχθέντες Επισκόπους από το Χαλέπι της Συρίας.

Την συγκέντρωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων της Μητρόπολης Χαλεπίου και πρωτοστάτησε ο π. Ιγνάτιος Γιαπιτζίογλου ένας εκ των στενών συνεργατών του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου που βρίσκεται στα χέρια των απαγωγέων εδώ και 53 ημέρες χωρίς να έχει δώσει κανένα σημείο ζωής.
Οι συγκεντρωμένοι χωρίς συνθήματα και φωνές, απλά με ένα κερί στο χέρι, προσευχήθηκαν για την απελευθέρωση των Επισκόπων.

Μέχρι στιγμής τόσο ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης κ. Παύλος όσο και ο Συρο – ιακωβίτης Μητροπολίτης κ. Ιωάννης Αβραάμ, δεν έχουν επικοινωνήσει με κανέναν.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις έχουν διοργανωθεί τόσο στη Συρία και τον Λίβανο όσο και στην Τουρκία και αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες συμπεριλαμβανομένων των Βρυξελλών και του Παρισίου.

1
1
1