Σήμερα δημοπρατείται το τζαμί

Loading...


Σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες κατατίθενται οι προσφορές για τον χώρο λατρείας των μουσουλμάνων.  Η κατασκευή του τεμένους των Αθηνών δημοπρατείται από το υπουργείο Υποδομών για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας, εξίμισι χρόνια μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου από τη Βουλή. 

Η κατασκευή του τζαμιού στον Βοτανικό θα κοστίσει περίπου 846.000 ευρώ. 
Το οικόπεδο είναι ιδιοκτησίας του Πολεμικού Ναυτικού.Η χωρητικότητα του τζαμιού θα είναι 350 ατόμων. 
Θα αξιοποιηθεί το κεντρικό κτίριο του οικοπέδου, όπου στεγαζόταν το βασικό συνεργείο. Το κέλυφος του κτιρίου δεν θα γκρεμιστεί αλλά θα αναμορφωθεί, με επένδυση από μεταλλικό σκελετό και μόνωση. Το ιερό θα σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει προσανατολισμό προς τη Μέκκα, ενώ δεν θα κατασκευαστεί μιναρές.
Στους εξωτερικούς χώρους θα δημιουργηθεί αυλή, που θα χρησιμοποιείται για λατρευτικούς σκοπούς όταν ο εσωτερικός χώρος θα είναι πλήρης, καθώς και χώροι πρασίνου.

Αντίθετος ο Πειραιώς

Στο μεταξύ ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε διευκρινιστική αναφορά του για σχετική συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο πρακτορείο Ρόιτερς αναφέρει μεταξύ άλλων πως στο λεκανοπέδιο της Αθήνας υπάρχουν σήμερα και λειτουργούν απρόσκοπτα 150 χώροι λατρείας μουσουλμάνων, ενώ στον Πειραιά υπάρχουν και λειτουργούν 40 αντίστοιχοι χώροι.

Στην εν λόγω συνέντευξη του ο Μητροπολίτη Πειραιώς στο πρακτορείο REUTERS αναφέρει μεταξύ άλλων πως
Ο νόμος, που ψηφίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων για την δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, παραβιάζει άμεσα το Σύνταγμα της χώρας και ειδικώτερα τις αρχές της ισότητος, της αναλογικότητος και των περιβαλλοντολογικών προβλέψεων διότι η Ελληνική πολιτεία που στηρίζεται στην αρχή της ανεξιθρησκείας χωρίς να αποτελεί ουδετερόθρησκη Πολιτεία δηλ. λαικό κράτος αναγνωρίζει ως επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα την Ορθόδοξη Εκκλησία και παρά αυτό το γεγονός ποτέ με νόμο της δεν ίδρυσε και δεν χρηματοδότησε την ανέγερση Ορθοδόξου ναού ή οποιουδήποτε άλλου χώρου λατρείας άλλης θρησκείας.

Συνεπώς η με νόμο του κράτους δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας και θέτει σε προνομιακή θέση τη μουσουλμανική θρησκεία της οποίας η δογματική πίστη αρνείται ευθέως τον Τριαδικό Θεό με το όνομα του οποίου αρχίζει το Σύνταγμα της χώρας. Με την παράλογη αυτή, παράνομη και αντισυνταγματική συμπεριφορά της Κυβέρνησης θα έπρεπε η Ελληνική Πολιτεία να χρηματοδοτήσει και την κατασκευή ναού των αντιτριαδιστών Μορμόνων ή των αντιτριαδιστών Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Επομένως η αντίρρησή μας συνίσταται στο γεγονός να ισχύσει και για τους μουσουλμανικής πίστεως συνανθρώπους μας που βρίσκονται στην Ελλάδα, ο,τι ισχύει για όλους τους άλλους πολίτες αυτής της δημοκρατικής χώρας. Να υποβάλουν δηλ. σχετική αίτηση για την δημιουργία χώρου λατρείας οι ίδιοι στο Υπουργείο Θρησκευμάτων και να πάρουν την σχετική άδεια και να κατασκευάσουν το χώρο λατρεία τους χωρίς καμμία συμμετοχή του κρατικού πρϋπολογισμού, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλες τις άλλες θρησκείες στην Ελλάδα και με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Το Ισλάμ στηρίζεται στο διά της βίας προσηλυτισμό και στην επικράτησή του με τον ιερό πυλώνα του Ισλάμ το Τζιχάντ (ιερό πόλεμο).”

Σε ερώτημα αν οι μουσουλμάνοι που είναι στη χώρα νόμιμα έχουν δικαίωμα σε χώρο προσευχής απαντάει:

“Βασική αρχή της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι η ανεξιθρησκεία όπως προανέφερα, που πηγάζει από τον Ευαγγελικό νόμο, ο οποίος θεσμοθετεί τον απόλυτο σεβασμό της ανθρώπινης ελευθερίας και ασφαλώς της απόλυτης  ελευθερίας αποδοχής οποιασδήποτε θρησκευτικής πίστεως, που σέβεται την δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη. Να σημειωθεί με επίταση ότι ο αληθινός Θεός δεν επιβάλλεται με την βία αλλά με τον λόγο Του και την χάρη Του και δίδει στον άνθρωπο την δυνατότητα να Τον απορρίψει ή να Τον αρνηθεί. Το «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν» του Χριστού αποτελεί αιώνιο και αδιαπραγμάτευτο παράγγελμα ελευθερίας. Επομένως οι Μουσουλμανικής πίστεως συνάνθρωποι που ζούν στην Ελλάδα μπορούν ακώλυτα να έχουν δικούς τους χώρους λατρείας και αυτό ήδη συμβάινει αφού στο λεκανοπέδιο της Αθήνας υπάρχουν και λειτουργούν απρόσκοπτα 150 τέτοιοι χώροι λατρείας. Στον Πειραιά υπάρχουν και λειτουργούν 40 χώροι λατρείας των μουσουλμάνων.”