Πρώτα προσκυνούσε και μετά… άδειαζε το παγκάρι!

Loading...


Τακτικός επισκέπτης ήταν στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Ανάληψη Χερσονήσου Κρήτης ένας 53χρονος, αλλά όχι επειδή ήταν… ευσεβής! Κάθε φορά που ξέμενε από χρήματα, άδειαζε το παγκάρι, αφού προηγουμένως… προσκυνούσε με κατάνυξη τις εικόνες!

Τρεις φορές είχε χτυπήσει μέσα στον Αύγουστο τη συγκεκριμένη εκκλησία ο ιερόσυλος, ώσπου ο εφημέριος αγανάκτησε και αποφάσισε να εγκαταστήσει κλειστό κύκλωμα ασφαλείας με κάμερες ώστε να τον καταγράψει, αν προσπαθούσε να επαναλάβει τη λεηλασία. Και αυτό συνέβη στην τελευταία «επίσκεψή» του που άδειασε το παγκάρι χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι.
Όταν ο ιερέας βρήκε για μια ακόμη φορά το παγκάρι ξεχαρβαλωμένο και το περιεχόμενό του να λείπε, κάλεσε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και είδαν μαζί το οπτικό υλικό στο οποίο φαινόταν καθαρά ο 53χρονος να μπαίνει στην εκκλησία, να κάνει το σταυρό του, να προσκυνά τα εικονίσματα και μετά να πιάνει… «δουλειά» στο παγκάρι! Ο δράστης δεν άργησε να αναγνωριστεί και να συλληφθεί και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.