«Ο γιος μου είναι η ελπίδα μου»

Loading...


Η Βίκυ Σταμάτη 13 μήνες μετά την προφυλάκισή της, σπάει τη σιωπή της και για πρώτη φορά μιλά μέσα από τη φυλακή για το σύζυγό της, για την υγεία της και το παιδί της.

«Με το παιδί μου η σχέση μας είναι τραυματική και πολυεπίπεδη. Βιώνουμε και οι δύο διαδρομές παράλληλες σε γκρίζες ζώνες. Εγώ μόνη, ανήμπορη, ψυχικά, ηθικά και σωματικά συντετριμμένη, το παιδί μου ανήμπορο να αντιδράσει στη σκληρή πραγματικότητα, στοχοποιημένο από την εικονική πραγματικότητα», δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής η σύζυγος του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Όπως εξομολογείται, το παιδί της είναι αυτό που κυριαρχεί στο μυαλό και την ψυχή της. Ο αποχωρισμός τους είναι το βασανιστήριό της. Η ύπαρξή του όμως είναι η «ελπίδα της, η αναπνοή της, το οξυγόνο της».

Η Βίκυ Σταμάτη παραδέχεται: «Είχα υποτιμήσει το παιδί μου, γιατί πίστευα ότι λόγω ηλικίας δεν είχε αντιληφθεί την πραγματική κατάσταση και είχε βολευτεί στην εικονική κατάσταση που του παρουσίαζα».

Το πρόβλημα υγείας, που βρισκόταν υπό έλεγχο, επιδεινώθηκε στη φυλακή και πρέπει να το αντιμετωπίσει επειδή «η υγεία είναι πολύτιμο αγαθό για το ανήλικο τέκνο της».