Κως: Του έφεραν πίσω μία από τις καμπάνες που έκλεψαν

Loading...


Δεν πίστευε στα μάτια του  ο υπεύθυνος του παλιού Κοιμητηρίου της Κω, όταν βρήκε στο οστεοφυλάκιο μια… καμπάνα βάρους 80 κιλών που είχαν αφήσει άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας!

Όπως αποδείχθηκε, ήταν μια από τις τουλάχιστον έξι καμπάνες που είχαν αρπάξει τις τελευταίες ημέρες οι «κυνηγοί» μετάλλων από ξωκλήσια του νησιού!

Προφανώς, οι δράστες αντιλήφθηκαν  ότι οι άνδρες της Αστυνομίας και του Λιμενικού ερευνούν εξονυχιστικά όλα τα οχήματα που επιβιβάζονται στα πλοία της γραμμής και κατάλαβαν ότι δεν θα μπορούσαν να τη βγάλουν από την Κω. Έτσι, προτίμησαν να την… επιστρέψουν για να μην βρεθεί στην κατοχή τους αν πέσουν σε κάποιο μπλόκο!
Η  καμπάνα είχε κλαπεί από την  εκκλησία της Παναγίας Συντριανής και αναγνωρίστηκε από το εφημέριο του ναού, ο οποίος κλήθηκε να την παραλάβει. Ωστόσο, παραμένουν ακόμη άφαντες οι καμπάνες από τα ξωκλήσια του Αγίου Παντελεήμονα στο Ψαλίδι και του Αγίου Γεωργίου της Καρυδιάς στην ενορία Αγίων Πάντων, από το ξωκλήσι της Αγίας Κυριακής και του Αγίου Γεωργίου Πετρουμιανού στην ενορία του Αγίου Νικολάου Πυλίου και από το εξωκλήσι της Παναγίας Παλατιανής στην Κέφαλο!

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr