«Υπερπλήρη τα hotspot στην Ελλάδα»

Loading...


ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ  

Στην αύξηση του αριθμού των προσφύγων στα του ανατολικού Αιγαίου αναφέρεται το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν24 στην ιστοσελίδα του, υπό τον τίτλο «Υπερπλήρεις οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας στην ».

«Η κατάσταση στα κέντρα καταγραφής των προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έχει επιδεινωθεί δραματικά. Συνολικά 12.200 άνθρωποι περιμένουν εκεί καρτερικά. Οι εγκαταστάσεις σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω μπορούν να φιλοξενήσουν κανονικά μόνον 7.450 ανθρώπους. Στη Λέσβο εκατοντάδες μετανάστες μένουν στο ύπαιθρο.. Το ίδιο ισχύει και για τη Χίο, ανέφερε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο πηγές της ακτοφυλακής. Σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται (…) περίπου 60.000 πρόσφυγες σε καταυλισμούς, κέντρα καταγραφής, διαμερίσματα και ξενοδοχεία. Πολλοί ελπίζουν να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη παρά το κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου».

Για το ίδιο θέμα η αυστριακή Die Presse αναφέρει: «Κλιμακώνεται η κατάσταση στα hotspot των ελληνικών νησιών του Αιγαίου. Μετά την άφιξη 560 και πλέον μεταναστών εντός 48 ωρών, βρίσκονται εκεί πλέον 12.000 άνθρωποι. (…) Την ίδια ώρα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας περισυνελέγησαν τις τέσσερις τελευταίες μέρες 13.000 άνθρωποι από βάρκες οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στην Ιταλία. Η καλοκαιρία διευκολύνει στην παρούσα φάση τη μαζική φυγή».