Ιερόσυλοι έκλεψαν μανουάλια από δυο ναούς!

Loading...


Έρμαια στις διαθέσεις των «κυνηγών» χαλκού έχουν γίνει οι εκκλησίες. Μετά τα τάματα, και τις εικόνες τώρα απλώνουν το χέρι τους και στα… μανουάλια στην περιοχή της Καρύστου. Μέσα σε λίγη ώρα, άγνωστοι ιερόσυλοι τρύπωσαν σε δύο εκκλησάκια και έκλεψαν τα… μανουάλια!

Οι δράστες διέρρηξαν τις πόρτες στα εξωκλήσια του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Δημητρίου, παραβίασαν τα παγκάρια χωρίς να βρουν μέσα χρήματα και άρπαξαν δυο μπρούτζινα μανουάλια από τον κάθε ναό, με τα οποία διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Όταν οι υπεύθυνοι των εκκλησιών αντιλήφθηκαν τις κλοπές, ειδοποίησαν την Αστυνομία  που ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Είχαν, όμως, γίνει ήδη άφαντοι.
 Ιερόσυλοι χτύπησαν και στα Πάκια Λακωνίας, όπου εισέβαλαν στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο και «σήκωσαν» ολόκληρο το παγκάρι που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό. Προφανώς, κατάφεραν να το διαρρήξουν πριν φύγουν και, αφού πήραν το περιεχόμενο, το πέταξαν σπασμένο στον ακάλυπτο χώρο πίσω από το ναό.