Ιερόσυλοι άνοιγαν εκκλησίες και ελαιουργεία στη βόρεια Κέρκυρα

Loading...


Αδυναμία στο… ελαιόλαδο είχαν  δυο Έλληνες που είχαν ρημάξει  τα ελαιουργεία και τις αποθήκες  λαδιού στη βόρεια Κέρκυρα, έκλεψαν πάνω από έναν τόνο λάδι και το πούλησαν σε επιχειρήσεις με την μεσολάβηση ενός 60χρονου. Οι δράστες είχαν «χτυπήσει» και δυο εκκλησίες του νησιού, τη μια μάλιστα δυο φορές!

Οι δράστες ηλικίας 32 και 37 χρόνων είχαν διαρρήξει δυο ελαιουργεία στους Λάκωνες και τους Πάγους Κέρκυρας τη μεθεπομένη των Χριστουγέννων και δυο αποθήκες στην περιοχή Λιαπάδων στις 9 και 22 Φεβρουαρίου. Από αυτά έκλεψαν πλαστικά δοχεία τα οποία περιείχαν συνολικά 1.082 κιλά ελαιόλαδο, που διοχετεύθηκε στις εμπορικές επιχειρήσεις μέσω του 60χρονου συνεργού τους.
Η εξιχνίαση των κλοπών οδήγησε τον 32χρονο και τον 37χρονο για ανάκριση στο αστυνομικό τμήμα Παλαιοκαστριτών και, εκτός από την ομολογία τους για τις κλοπές του ελαιόλαδου, παραδέχθηκαν ότι είχαν κλέψει 200 ευρώ από την εκκλησία της Παναγίας Παντοκράτορα στους Μακράδες στις 22 Νοεμβρίου κι ότι είχαν διαρρήξει δυο φορές το ναό της Υπαπαντής στους Γιαννάδες, την Πρωτοχρονιά και στις 20 Φεβρουαρίου, αλλά μόνο τη δεύτερη βρήκαν και πήραν 200 ευρώ.

Σε βάρος των τριών δραστών, που δεν συνελήφθησαν ελλείψει αυτοφώρου, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση που θα διαβιβασθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.