Ιερή αγανάκτηση και από το μητροπολίτη Λήμνου, συνελήφθη ο δήμαρχος

Loading...


Του Στρατή Μπαλάσκα

Ως και ο μητροπολίτης Λήμνου, Ιερόθεος, συμμετείχε στις προσπάθειες αποτροπής της μεταφοράς του αρχείου της καταργημένης ΔΟΥ Λήμνου στη Μυτιλήνη.

Η Αστυνομία απάντησε με συλλήψεις του δημάρχου Λήμνου Αντώνη Χατζηδιαμαντή και της προέδρου του Περιβαλλοντικού Ομίλου «Ανεμόεσσα» Φωτεινής Ετμεκτζόγλου.
Ολα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, όταν έφτασε στη Λήμνο μεταφορική εταιρεία προκειμένου να μεταφέρει το αρχείο της ΔΟΥ και αυτοδιοικητικοί, φορείς και πολίτες προσπάθησαν να αποτρέψουν τη μεταφορά έως ότου λειτουργήσει στο νησί το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Μετά την πρώτη αποτροπή ακολούθησε δεύτερη προσπάθεια, αφού με εντολή από τη ΔΟΥ Μυτιλήνης η μεταφορική εταιρεία επέστρεψε για να πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε η μεταφορά του αρχείου.

Την ίδια ώρα η παρουσία της Αστυνομίας στο χώρο έγινε εντονότερη, ενώ ο δήμαρχος Λήμνου βρισκόταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, οι οποίοι και τον διαβεβαίωναν πως θα σταματήσει κάθε προσπάθεια μεταφοράς του αρχείου.

Ακολούθησε τρίτη προσπάθεια της μεταφορικής εταιρείας, οπότε και επικράτησε μεγάλη ένταση, ενώ η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του κ. Χατζηδιαμαντή και της κ. Ετμεκτζόγλου.

Η κατάσταση στο χώρο της ΔΟΥ άλλαξε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν με έγγραφη εντολή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων αποφασίστηκε η αναστολή της μεταφοράς του αρχείου. Την ίδια ώρα δηλώνονταν στους δύο συλληφθέντες πως είναι ελεύθεροι.

«Δίνουμε ένα τεράστιο αγώνα! Δυστυχώς, το κράτος αποχωρεί από τη Λήμνο. Η γεωστρατηγική θέση του νησιού είναι τέτοια που το κράτος θα έπρεπε να κάνει το αντίθετο, να μας ενισχύει. Απογυμνώνουν τη Λήμνο. Με ποια σκοπιμότητα, αφού δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό όφελος; Κάνουν σωρεία λαθών και μετά βγαίνουν και το αναγνωρίζουν. Ετσι έγινε με το νοσοκομείο, με το ΚΕΠΑ και με τόσες άλλες δομείς που τις έχουν διαλύσει», δήλωσε αγανακτισμένος ο δήμαρχος Λήμνου.