Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στηρίζει άπορες οικογένειες στην Πάτμο, τους Αρκιούς, την Κάλυμνο και την Λέρο

Loading...


Κλιμάκιο του φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα βρέθηκε  στην Πάτμο με σκοπό την διανομή τροφίμων σε εμπερίστατους συνανθρώπους μας.
Ο φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μετά από παρέμβαση του κ.κ. Ιερωνύμου ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση του Δημάρχου Πάτμου κ. Γρηγόρη Στόικου να ενισχυθούν οι 160 καταγεγραμμένοι άποροι του νησιού συμπεριλαμβανομένου και του νησιού Αρκιοί, στο οποίο ζουν λίγοι κάτοικοι που δυσκολεύονται να επιβιώσουν στη σημερινή οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα μας. Η « Αποστολή» με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Δήμτσας ενισχύει αυτή την φορά εκτός από την Πάτμο και τους Αρκιούς  και την Κάλυμνο και την Λέρο με τόνους τροφίμων, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας  κ. Παΐσιος, ευχαρίστησε την «Αποστολή» και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για την βοήθεια σε τρόφιμα και φάρμακα τονίζοντας οτι σ αυτή την κρίση οι ακρίτες έχουν πληγεί και η Μητρόπολη περιθάλπει πάνω από 300 άπορους που ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Ο κ. Δήμτσας τόνισε: «Είναι απίστευτο δεν περιμέναμε να συναντήσουμε σ’ αυτά τα νησιά ανθρώπους να ζουν με δυσκολία. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο πλευρό ανήμπορων συνανθρώπων μας που υποφέρουν.  Σταθμός μας σε αυτήν την προσπάθεια η Πάτμος και οι Αρκιοί, η Λέρος και η Κάλυμνος όπου θα ενισχυθούν με επαρκείς ποσότητες τροφίμων,160 άπορες οικογένειες για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.
Με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ,μετά της προσφάτου συναντήσεως μου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου μεταβαίνουμε στη Λέρο να ενισχύσουμε τους κατοίκους με φάρμακα και υγειονομικό υλικό και να προβούμε στους απαραίτητους εμβολιασμούς με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τους συνεργάτες μας.
Η Κάλυμνος τροφοδοτείται με τρόφιμα προς ενίσχυση των συσσιτίων και του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως σύμφωνα με τις υποδείξεις του Σεβασμιωτάτου κ. Παϊσίου. Δεν αφήνουμε κανέναν αβοήθητο θα έχουν όλοι κοντά τους την « Αποστολή» όταν την χρειάζονται. Είμαστε περήφανοι που χιλιάδες συνάνθρωποι μας και ιδιαίτερα οι νησιώτες ακρίτες μας που έχουν μεγάλες δυσκολίες να βρίσκουν καταφύγιο και προστασία μέσα από τις ταπεινές μας προσπάθειες. Μεγαλώνει η οικογένεια της Αποστολής, δημιουργούνται άρρηκτοι δεσμοί αλληλεγγύης φροντίδας και ανθρωπιάς. Θα συνεχίσουμε να έχουμε ΑΠΟΣΤΟΛΗ».  

Ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος τόνισε: «Κύριε Δήμτσα, είμαστε ευγνώμονες που κοντά μας έχουμε την ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Δεν νιώθουμε μόνοι και αυτό το οφείλουμε στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και στον Οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ.  Φροντίζετε τις ανάγκες μας και ανακουφίζετε οικογένειες που έχουν καταρρεύσει οικονομικά και έχουν βρεθεί στο αδιέξοδο. Δίνετε ζωή στο νησί με αυτήν την υποστήριξη και οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες  μου εκ μέρους της τοπικής αρχής.  Νιώθουμε μέλη της οικογένειας της Αποστολής, αναγνωρίζουμε το έργο σας, το οποίο μας τιμά και δεν θα ξεχάσουμε. Εύχομαι ο Οργανισμός να συνεχίσει να βοηθά τον κόσμο γιατί το έργο που κάνετε είναι ευλογημένο και σπουδαίο».

1