Έρευνες για εντοπισμό δύο Αλβανών βιαστών στην ‘Ηπειρο

Loading...


Με τις φωτογραφίες των δύο κακοποιών στα χέρια, κλιμάκιο αστυνομικών συνεχίζει τις έρευνες στη περιοχή των Ιωαννίνων για τον εντοπισμό των δύο Αλβανών που κατηγορούνται για ληστείες και βιασμούς.

Το νέο στοιχείο στην υπόθεση είναι ο εντοπισμός ενός δεύτερου οχήματος στην περιοχή των Ιωαννίνων, με το οποίο οι δράστες είχαν έρθει στην Αχαΐα και το χρησιμοποιούσαν σε κάθε ληστεία, σύμφωνα με τα «Νέα από τα Γιάννενα και την ‘Ηπειρο».

Πρόκειται για ΙΧ, μάρκας Subaru, στο οποίο οι δράστες είχαν τοποθετήσει πινακίδες που είχαν κλέψει από σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή του Αιγίου. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ένα δεύτερο ΙΧ, μάρκας SEAT, που άνηκε στον 50χρονο Πατρινό, τον οποίο μαζί με τη φίλη του οι δύο Αλβανοί οδήγησαν με την απειλή όπλων στην περιοχή των Αργυρών στην Πάτρα.

Οι δράστες κακοποίησαν τον άνδρα και βίασαν τη γυναίκα και στη συνέχεια, αφού τους έδεσαν, τους έκλεψαν το αυτοκίνητο.Φαίνεται λοιπόν ότι οι δράστες κινούνταν ο καθένας με ξεχωριστό ΙΧ, ακολουθώντας όμως κοινή πορεία. Αρχικά οι δράστες πήγαν στην περιοχή της Λαμίας και εκεί, αφού εγκατέλειψαν το κλεμμένο SEAT, κατευθύνθηκαν προς τα Ιωάννινα, όπου και εντοπίστηκε το Subaru.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να διερευνούν το ενδεχόμενο οι δράστες να εμπλέκονται στη δολοφονία 44χρονου υπαλλήλου πρατηρίου καυσίμων, καθώς ο χρόνος εντοπισμού του ενός οχήματος έγινε λίγη ώρα μετά το αιματηρό περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανολογείται ότι οι δράστες μόλις άφησαν το ΙΧ τους στα Ιωάννινα κατάφεραν να κρυφτούν σε απομονωμένο σημείο της περιοχής ή ακόμα και να πέρασαν στην Αλβανία. Πάντως, και η διαρροή των στοιχείων ταυτότητας των ληστών μέσω διαδικτύου, αλλά και οι φωτογραφίες τους, λειτούργησαν ανασταλτικά για τις έρευνες.

Σε τέτοιες περιπτώσεις βασικό πλεονέκτημα παίζει ο αιφνιδιασμός, όμως ο κόσμος του διαδικτύου δεν χαρίζεται, με αποτέλεσμα, σε ελάχιστα λεπτά, οι φωτογραφίες τους να κυκλοφορούν σχεδόν παντού. Οι φωτογραφίες τους εστάλησαν σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας και στην πορεία προέκυψε «διαρροή».

Σε σχέση με τις έρευνες προκύπτει ότι ο ένας από τους ληστές έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για ανθρωποκτονία και ληστεία στην Αλβανία. Πρόκειται για κακοποιό ιδιαίτερα σκληρό και αδίστακτο. Και γι’ αυτό τον λόγο η εντολή που έχει δοθεί στους αστυνομικούς που θα εντοπίσουν τους δράστες είναι να μην επιδιώξουν κατά μέτωπο επίθεση, αλλά να προσπαθήσουν να καλυφθούν και να καλέσουν ενισχύσεις. Οι ληστές είναι οπλισμένοι με βαρύ οπλισμό και κρατούν καλάσνικοφ και καραμπίνα.