Έκανε σπίτι του το αυτοκίνητό του

Loading...


Συγκλονίζει η ιστορία ενός άστεγου που έχει μετατρέψει το αυτοκίνητό του σε σπίτι. Πρόκειται, όπως αναφέρει η Νέα Τηλεόραση, για έναν 57χρονο ο οποίος εδώ και δύο μήνες μένει στο αυτοκίνητο του στον χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου Χανίων.

Όλα άρχισαν πριν από δύο χρόνια όταν ο Γιώργος έμεινε χωρίς δουλειά. Ο άνθρωπος αυτός προσπαθεί να κάνει κρεβάτι του το κάθισμα του αυτοκινήτου του.

Ντουλάπα του είναι πλέον το πορτμπαγκάζ όπου σε ένα βαλιτσάκι έχει μερικά ρούχα αλλά και τα φάρμακα του. Το ζεστό νερό για εκείνον είναι πολυτέλεια. Όλο αυτό το διάστημα πλένεται με κρύο νερό από μια βρύση στις εγκαταστάσεις του πλυντηρίου αυτοκινήτου του ΚΟΙΣΠΕ στο παρκινγκ του νοσοκομείου Χανίων.

Όσο για το φαγητό, υπάρχουν και μέρες που μένει νηστικός αν και τις περισσότερες φορές όλο και κάποιος θα του δώσει ένα πιάτο φαί. Μόνη του συντροφιά δύο αδέσποτα σκυλιά.

Οι σκέψεις του συγκλονίζουν και δηλώνουν σε τι απελπιστικό σημείο έχει φτάσει. Ζητάει δουλειά. Από μικρό παιδί εργαζόταν ως ξυλουργός και όπως λέει τα χέρια του πιάνουν ακόμη.

Κάνει έκκληση στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου αλλά και στην πρόνοια να περάσει το συντομότερο δυνατόν από επιτροπή για να λαμβάνει και πάλι το επίδομα που θα καλύψει όπως ο ίδιος λέει τις πολύ βασικές του ανάγκες.