Εισαγγελέας για το λουκέτο στην παιδοκαρδιοχειρουργική κλινική του Αγία Σοφία

Loading...


Προκαταρκτική εξέταση διετάχθη από τον εισαγγελέα με αφορμή δημοσίευμα που αναφερόταν σε θανάτους παιδιών με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα τα οποία δεν μπόρεσαν να χειρουργηθούν στο Αγία Σοφία λόγω του λουκέτου που μπήκε στην παιδοκαρδιοχειρουργική κλινική εδώ και περίπου 2 χρόνια.

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», στο οποίο… αναφερόταν ότι εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», δεν αντιμετωπίσθηκαν παιδιά με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, με συνέπεια το θάνατο τους. 

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε θα αναζητηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και ενδεχόμενη τέλεση αυτεπαγγέλτως αξιοποίνων πράξεων.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η Αγία Σοφία» Χρυσάνθη Κοκολάκη, «υπάρχουν παιδιά που έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν πρόλαβαν και δεν χειρουργήθηκαν από το Ωνάσειο. Ειδικά για ένα παιδί ανασφάλιστο αλβανικής καταγωγής η καθυστέρηση έφθασε τον έναν χρόνο, από τον Μάιο του 2011 μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Οι καθυστερήσεις φυσικά οφείλονται και στο γεγονός ότι ήταν ανασφάλιστο».

Μια άλλη ιστορία φαίνεται ότι κόστισε τη ζωή ενός βρέφους καθώς οι αρμόδιοι του Ωνασείου, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος των Γονέων, αδιαφόρησαν και αρνήθηκαν ακόμη και να έρθει ειδικός από το εξωτερικό παρ’ ότι υπήρχε και η έγγραφη διαβεβαίωσή του ότι μπορούσε να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να πραγματοποιήσει δωρεάν την επέμβαση για την οποία δεν υπήρχε εμπειρία στη χώρα μας.