Απίστευτη καταγγελία! Κεριά πολλαπλών χρήσεων στον ‘Άγιο Μηνά

Loading...


Ένα ξεχωριστό τρόπο να «κονομάνε», έχουν βρει κάποιοι στο κοιμητήριο του «Αγίου Μηνά». Γνωρίζοντας πως στις μέρες μας το κερί είναι ένας θησαυρός και άγνωστο με την ανοχή ποιών, ακολουθούν τη συνταγή «ένα για …πολλούς».

Συνταγή άκρως αποδοτική καθώς πρόκειται για την χρήση ενός κεριού από πολλούς πιστούς που ωστόσο ο καθένας ξεχωριστά πληρώνει.

Όπως; καταγγέλλουν πιστοί το τελευταίο διάστημα στις προθήκες με τα κεριά, κάποιοι τοποθετούν κεριά τα οποία ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί.
Ένα μαγικό χέρι φροντίζει και αμέσως μόλις οι πιστοί τα τοποθετήσουν στα μανουάλια, να τα σβήνουν και να τα ξανά βάζουν σε αυτά που είναι προς διάθεση.

Λόγω κρίσης – όπως αναφέρουν συμπολίτες – δεν τηρούνται καν τα προσχήματα, καθώς μέχρι πρότινος  αποτελούσε κοινό μυστικό πως τα κεριά με το που ανάβονται σβήνονται, αλλά τουλάχιστον πήγαιναν  σε ειδικό κουτί προκειμένου να ανακυκλωθούν. Τώρα χάθηκε το μέτρο εντελώς.

Παρόμοιες καταγγελίες γίνονται πάντως και για άλλους ιερούς ναούς της Πάτρας. Ιδιαίτερα τις εποχές της αυξημένης «κίνησης» στις εκκλησίες (περίοδος Μεγάλης Εβδομάδας, Χριστουγέννων και εορτών) τα κεριά «εξαφανίζονται» και πιθανόν να επαναχρησιμοποιούνται! Ετσι το κόστος μειώνεται ενώ οι πιστοί ξαναπληρώνουν το κερί του προηγούμενου πιστού….