Συντριβή αεροσκάφους στη Σπάρτη – Δείτε φωτογραφία και βίντεο

Loading...


Το αλεξίπτωτο προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους στη Σπάρτη; – Καρφωμένο στο έδαφος έξω από το «κλειστό» δημοτικό αεροδρόμιο της λακωνικής πρωτεύουσας βρέθηκε το υπερελαφρύ αεροσκάφος που συνετρίβη στη Σπάρτη παρασύροντας στο θάνατο τους δύο χειριστές

Καρφωμένο στο έδαφος με το εμπρόσθιο τμήμα σε ελαιώνα δίπλα στο δημοτικό αεροδρόμιο Σπάρτης βρέθηκε το μικρό αεροσκάφος που συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο χειριστές που επέβαιναν στο μονοκινητήριο. Επιπλέον, όπως αναφέρουν στο protothema.gr ο υπεύθυνος του δημοτικού αεροδρομίου Σπάρτης και πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, βρέθηκε ανοικτό το αλεξίπτωτο του μικρού αεροσκάφους κάτι που δείχνει ότι ενδεχομένως η πτώση του υπερελαφρού αεροσκάφους να οφείλεται σε λάθος χειρισμό. 

 

Συμφωνα με πληροφορίες απο την ΥΠΑ το δυστύχημα έγινε στην διαδικασία της απογείωσης. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι άνοιξε το αλεξίπτωτο του αεροισκάφους – ενδεχομένως απο λάθος χειρισμό – γεγονός που ανέσχεσε την άνοδο του αεροσκάφους με αποτέλεσμα την συντριβή του.

Αναφορικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, ο Αντώνης Φελλούρης, πιλότος και υπεύθυνος για το δημοτικό αεροδρόμιο Σπάρτης αναφέρει στο protothema.gr πως το υπερ-ελαφρύ μονοκινητήριο είχε προσγειωθεί και η πτώση του έγινε κατα την απογείωση: «Βρισκόταν στα 30-40 μέτρα και επιχείρησε να στρίψει αριστερά προκειμένου να κατευθυνθεί πιθανότατα προς Καλαμάτα. Ομως – άγνωστο γιατί – άνοιξε το αλεξίπτωτο που διαθέτει για περίπτωση ανάγκης με αποτέλεσμα να καρφωθεί στο έδαφος».

Η συγκλονιστική φωτογραφία από τη συντριβή του αεροσκάφους στη Σπάρτη. Το αεροσκάφος προσέκρουσε στο έδαφος με το εμπρόσθιο τμήμα. Διακρίνεται το ανοικτό αλεξίπτωτο. Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα apela.gr

Κατά τον κ. Φελλούρη «το αεροδρόμιο είναι κλειστό και απαγορεύεται κάθε προσγείωση ή απογείωση».

«Κακώς είχαν έρθει εδώ. Εχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επαναλειτουργία του και περιμένουμε την άδεια απο την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας», σημειώνει μιλώντας στο protothema.gr ο υπεύθυνος για το δημοτικό αεροδρόμιο Σπάρτης.

«Το αλεξίπτωτο βρέθηκε ανοικτό», είπε αξιωματούχος της ΥΠΑ στο protothema.gr επιβεβαιώνοντας την μαρτυρία του Αντώνη Φελλούρη, υπευθύνου του δημοτικού αεροδρομίου Σπάρτης.  

 Ετικέτες