Πάτρα: «Καμπάνες» για τις διαρρήξεις σε ιερούς ναούς – Οι γυναίκες παρίσταναν τις πιστές

Loading...


Ποινή κάθειρξης 13 και 7 ετών αντίστοιχα επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας σε δύο γυναίκες από τη Ρουμανία, οι οποίες κατηγορούνται ότι μαζί με τρία ακόμα άτομα έμπαιναν σε εκκλησίες και αφαιρούσαν εικόνες και τάματα.

Οι γυναίκες κατηγορούνται για τη διάπραξη 12 κλοπών σε Ιερούς Ναούς της Πάτρας, μαζί με τους τρεις συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη της σπείρας τον Ιανουάριο του 2013.Οι δύο γυναίκες συνέλήφθησαν μετά από περιπετειώδη καταδίωξη.
Εμφανίζονταν ως πιστές στους ιερούς ναούς, αλλά ο πραγματικός σκοποός τους ήταν να βρουν τα σημεία στα οποία υπήρχαν τα τάματα και οι εικόνες. Μάλιστα όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ δρούσαν ,με συγκεκριμένη μέθοδο.

Αναλυτικά:

«Oι πέντε δράστες, τους τελευταίους τρεις μήνες, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους ενεργώντας κατ’ επάγγελμα και κατά συνηθεία μεγάλο αριθμό κλοπών σε εκκλησίες της Πάτρας. Πιο συγκεκριμένα :

Την 22-11-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Αιμιλιανού

Την 30-11-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδος

Την 19-12-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Παντανάσσης

Την 20-12-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Άγιων Πάντων στη Περιβόλα

Την 21-12-2012 διέρρηξαν εκ νέου τον Ιερό Ναό Άγιων Πάντων

Την 21-12-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίας Αλεξιωτισσας

Την 22-12-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στη Περιβολα

Την 27-12-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου

Την 30-12-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Παναγίτσας στη Παραλία Πατρών

Την 4-1-2013 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στα Ζαρουχλέικα

Την 12-1-2013 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας

Την 20-1-2013 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου

Για την τέλεση των διαρρήξεων οι δράστες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία καθότι αρχικά επισκέπτονταν τους Ιερούς Ναούς όταν ήταν ανοικτοί και με το πρόσχημα του προσκυνήματος κατόπτευαν τους χώρους ώστε να γνωρίζουν τα μέτρα ασφαλείας, καθώς και τα σημεία όπου ήταν τοποθετημένα τα τάματα των πιστών και τα παγκάρια. Έπειτα, βραδινές πάντα ώρες, με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και με θραύση υαλοπινάκων, διερρήγνυαν τις εκκλησίες και πραγματοποιούσαν τις κλοπές.

Το συνολικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της ξεπερνά τις 25.000 ευρώ.

Από τις έρευνες που ενεργήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, τα εξής :

Μέρος των αφαιρεθέντων ταμάτων από την διάρρηξη του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου

Ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή

Μια ζυγαριά ακριβείας

Διάφορα έγγραφα και διαρρηκτικά εργαλεία

Ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο το όποιο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης των κλοπών.

Την 20-1-2013 πολύ νωρίς το πρωί, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών είχαν εντοπίσει το όχημα το δραστών το όποιο και κατεδίωξαν με αποτέλεσμα την εκτροπή του χωρίς όμως να καταστεί δυνατή η σύλληψη των δραστών.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης οι δυο συλληφθείσες προκειμένου να παραπλανήσουν τις Αστυνομικές Αρχές δήλωσαν κλοπή του συγκεκριμένου οχήματος η οποία στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι ήταν ψευδής.Ετικέτες