Μπαράζ διαρρήξεων σε εκκλησίες στην Πάτμο

Loading...


Νέα στοιχεία αποδεικνύουν ότι τις τελευταίες μέρες είχαμε μπαράζ διαρρήξεων σε εκκλησίες στο νησί της Πάτμου γιατί η διάρρηξη της Παναγίας Ευαγγελίστριας δεν ήταν η μοναδική.

Διέρρηξαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στη Σκάλα και αφαίρεσαν 200 ευρώ από το αυτοσχέδιο χρηματοκιβώτιο στο οποίο φυλάσσονται οι εισπράξεις από τις πωλήσεις βιβλίων και αναμνηστικών και το οποίο άνοιξαν με κατσαβίδι.
Ο/οι διαρρήκτες εισήλθαν από το παράθυρο που βρίσκεται στο στενό δρομάκι δεξιά του ναού, αφού έσπασαν το τζάμι και άνοιξαν την πετούγια.
Εκτός από τους ναούς σαφάρι έκαναν και στα εξωκλήσια. Διέρρηξαν το εξωκλήσι της Παναγίας Γερανού και αφαίρεσαν τα τάματα, ένα δακτυλίδι κ.ά. με τον ίδιο τρόπο. Απόπειρα επίσης έγινε στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής αλλά λόγω ύπρξης σκύλου δνε το διακινδύνευσαν. Γείτονες όμως είχαν εντοπίσει ύποπτες κινήσεις ατόμων και ήταν σε εγρήγορση.
Έρευνες διενεργούνται από το Α.Τ. Πάτμου.
Πληροφορίες από κατοίκους αναφέρουν ότι οι υποψίες στρέφονται σε τέσσερα άτομα αλβανικής καταγωγής 3 άντρες και μία γυναίκα, οι οποίοι επισκέφθηκαν το νησί μας, διέμειναν σε ξενοδοχείο και κινούνταν με αυτοκίνητο και τα οποία αναχώρησαν με το πλοίο της Κυριακής. Ετικέτες