Εικοσιπενταετή κάθειρξη στον Τ.Θεοφίλου

Loading...


Σε 25ετή κάθειρξη κατά συγχώνευση καταδικάστηκε ο Τάσος Θεοφίλου για τη ληστεία στο υποκατάστημα της Alpha Bank στη Νάουσα της Πάρου το καλοκαίρι του 2012 και τη δολοφονία του οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, ο οποίος είχε προσπαθήσει να σταματήσει τους ληστές.

Το δικαστήριο τον αθώωσε κατά πλειοψηφία από την κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση καθώς οι δικαστές δεν δέχτηκαν ότι η ενέργεια αυτή συνδέεται με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και πως ο κατηγορούμενος είναι μέλος της.

 Παράλληλα κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για την κατοχή εκρηκτικού και πολεμικού υλικού. Αντίθετα, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απλή συνέργεια στη δολοφονία του οδηγού ταξί και ομόφωνα ένοχο για τη ληστεία της τράπεζας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Η εισαγγελέας όμως, στην αγόρευσή της είχε προτείνει να κριθεί ένοχος από πρόθεση για την ανθρωποκτονία, ενώ είχε δεχθεί πως είναι μέλος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ειδικότερα, η εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως του 53χρονου Δημήτρη Μίχα, που είχε επιχειρήσει να σταματήσει τους ληστές του υποκαταστήματος της Alpha Bank, της συγκρότησης οργάνωσης, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών, οπλοφορίας, οπλοχρησίας και κατοχή όπλων, αποδοχής προϊόντος εγκλήματος και πλαστογραφίας δημοσίου εγγράφου κατ’ εξακολούθηση.Ετικέτες