Διεθνές Βραβείο Ειρήνης στον ομογενή ακαδημαϊκό Μιχάλη Μιχαήλ

Loading...


Το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης του 2014 του Ιδρύματος Δημοσιογράφων και Συγγραφέων, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, απονεμήθηκε φέτος στον ομογενή πανεπιστημιακό του Πανεπιστημίου La Trobe της Μελβούρνης, Δρ Μιχάλη Μιχαήλ.

Ο Δρ Μιχαήλ βραβεύτηκε για το έργο του ως επικεφαλής του Κέντρου Διαλόγου του Πανεπιστημίου του, που προωθεί έναν ανεπίσημο, ουσιαστικό διάλογο μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων με τη συμμετοχή και Ελλήνων και Τούρκων ακαδημαϊκών, διανοούμενων και δημοσιογράφων.

Ο Δρ. Μιχαήλ επιλέχθηκε να βραβευτεί ανάμεσα σε 1179 υποψηφιότητες. Η απονομή του βραβείου του έγινε από την υπουργό Παίδων, Ισότητας των Φύλων και Κοινοτικής Ανάπτυξης της Τανζανίας, Σοφία Ματάγιο.

Το βραβείο συνοδεύεται και από χρηματικό ποσόν 50.000 δολαρίων ΗΠΑ.

«Για μας έχει σημασία ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια μας να γκρεμίσουμε τις προκαταλήψεις, να λιώσουμε τους πάγους και να προωθήσουμε από την βάση την επανένωση της Κύπρου. Η προσπάθεια αυτή συναντά αντιδράσεις και προκαταλήψεις από τους πολιτικούς αλλά και παράγοντες και των δυο πλευρών, αλλά εμείς επιμένουμε. Εξάλλου, κι εγώ Ελληνοκύπριος πρόσφυγας από την Κυρήνεια είμαι» δήλωσε στο «Νέο Κόσμο».
 Ετικέτες