Ανακατανομή μισθών μεταξύ κλάδων του Δημόσιου

Loading...


Ανατροπές στο ύψος των μισθών στον δημόσιο τομέα φέρνει το νέο μισθολόγιο, καθώς θα υπάρξει ανακατανομή του κονδυλίου της μισθοδοσίας ύψους 15, 75 δισ. μεταξύ κλάδων με αποτέλεσμα 142.000 υπάλληλοι να δουν το μισθό τους να αυξάνεται και 204.414 υπάλληλοι να μειώνεται, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει δικαιότερη κατανομή του κονδυλίου βάσει της αρχής για «αμοιβή ανάλογα με τα προσόντα, την προϋπηρεσία και τη θέση ευθύνης σε όλο το Δημόσιο».

Σημειώνεται ότι η πρόταση που εξετάζεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να δημιουργηθεί καθεστώς ειδικών μισθολογίων για εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές και καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Από τις αυξήσεις στους μισθούς υπολογίζεται ότι θα επωφεληθούν συνολικά 142.000 υπάλληλοι, 124.000 εκπαιδευτικοί, 9.000 νοσηλευτές και 9.000 πανεπιστημιακοί. Αντίθετα, τους μισθούς τους να μειώνονται αναμένεται να δουν 204.414 υπάλληλοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «κλειδί» για το νέο μισθολόγιο που θα ισχύσει από τις αρχές του 2015, θα είναι το νέο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και θα συνδέσει τις αποδοχές και την εξέλιξη των εργαζομένων με την αποδοτικότητα.