Γ. Κανελλάκης: Φθινοπωρινά μνημόνια και όποιος αντέξει…

Loading...


Του Γιάννη Κανελλάκη

● Έχουμε ειδήσεις που καίνε σήμερα… Τρικομματική θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Κύριε πρωθυπουργέ το… γοργόν και κάπου μπορεί να σε… ευνοήσει.

● Τι Μέρκελ, τι Λοζάνη τι Κοζάνη. Όλοι βράζουμε σ΄ ένα καζάνι…

● Αχ, βρε, θαλασσοκράτειρα Κρήτη, οι αγώνες σου κατά του φασισμού δεν πήγανε χαμένοι… Αυτό το καιρό πολλές επετειακές εκδηλώσεις γίνονται στην μνήμη αυτών που βρήκαν τραγικό θάνατο από τους γερμανούς ναζί. Κι΄ εμείς, δυστυχώς, σήμερα έχουμε βάλει στο σβέρκο μας τους άλλους γερμανούς ναζί.

● Η Τρόικα μας έρχεται εμπρός βήμα ταχύ, μήπως και γλιτώσουν από την ταραχή, οι τροικανοί για εμείς δεν μασάμε. Καπίς μίσιζ Μέρκελ; Μια ζωή… άνεργοι θα είμαστε. Για ποιο λόγο; Ας απαντήσουν αυτοί που κυβερνούν.

● Κατά πόσο, άραγε, αληθεύει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπαντωνίου, όταν τον παραίτησαν από την θέση του, πήρε και κάποιους πίνακες από το υπουργείο για το σπιτάκι του;

● Οι Αλογοσκούφηδες και λοιπές συμμορίες του υπουργείου Οικονομικών, που οδήγησαν την χώρα σ΄ αυτά τα χάλια, γιατί δεν έχουν συλληφθεί ακόμα κύριε εισαγγελέα;

● Ποιοι, τελικά, εμποδίζουν τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν τις λίστες Λαγκάρντ και να δώσουν στην δημοσιότητα τα ονόματα των απατεώνων; Κάποιος μας σφύριξε ότι σ΄ αυτή την λίστα συμπεριλαμβάνονται ονόματα πρώην υπουργών, πρωθυπουργών, δημοσιογράφων, διαφόρων πολιτικών, επιχειρηματιών, ηθοποιών, καθηγητών Πανεπιστημίων, δικηγόρων, γιατρών, αρχιτεκτόνων- μηχανικών και πολλών άλλων. Και φυσικά ο λαός φωνάζει: «Δώστε ρε απατεώνες τα ονόματα των φοροφυγάδων στην δημοσιότητα».

● Αχ, καημένε, Άδωνη Γεωργιάδη, τι σούμελε να πάθεις… Ας πρόσεχες… σύντροφε. Και ξέρεις φίλε, ποιο θα είναι το αναπάντεχο για σένα; Ίσως και να μην σε συμπεριλάβουν στην επόμενη λίστα υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, όταν γίνουν εκλογές. Έτσι, τουλάχιστον, ακούγεται ότι ζήτησαν βουλευτές και ψηφοφόροι του κόμματος. Εξάλλου, εσύ, έχεις εναλλακτική λύση. Τα πρώην λημέρια σου, τα οποία και πρόδωσες. Δηλαδή, τον Λ.Α.Ο.Σ. Και πολύ θα σου είναι…

● Στο Δήμο Γορτυνίας Αρκαδίας κατατίθεται αυτές τις μέρες ψήφισμα των κατοίκων του χωριού Βούτσι του ίδιου δήμου για μετονομασία του σε «Βούτσι – Ολυμπιακό Χωριό». Είναι ομόφωνη απόφαση των κατοίκων του χωριού που πάρθηκε σε εκδήλωση προς τιμήν του βαλκανιονίκη συμπατριώτη μας Γιώργου Γεωργακόπουλου. Οι κάτοικοι ψήφησαν πανηγυρικά την πρόταση αυτή (του συμπατριώτη Γιάννη Γ. Κανελλάκη), με σκοπό την ανάπτυξη του χωριού και την προώθηση των προϊόντων τους.

● Στο φίλο και αδελφό Κώστα Αγγελόπουλο και την σύζυγό του Ουρανία, από του Βάρδα Ηλείας, ευχόμαστε ολόψυχα να ζήσουν και να ευτυχίσουν οι νεόνυμφοι. Δηλαδή, η γλυκύτατη κόρη τους Κωνσταντίνα και ο σύζυγός της Σπύρος.

● Ε, όχι και η κ. Αλβερέρ για Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας; Εξάλλου, ούτε η ίδια δεν θα αποδεχθεί κάτι τέτοιο. Το όνομα, πάντως, του λαογράφου και αγαπητού σ΄ όλη την Ελλάδα, Παναγιώτη Μυλωνά, «παίζει» παντού.

● Και καθηγητές και παιδεραστές και εραστές… Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε… Είπατε κάτι;

● Πολλά τετ- α- τετ έχουν τελευταία ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, τι άραγε να συμβαίνει;

● Αξιολόγηση των υπουργών, των υφυπουργών και των λοιπών συγγενών πότε άραγε θα γίνει και από ποιους;

● Σε ποιους, κύριε πρωθυπουργέ, λογοδοτούν για την προσφορά τους στην χώρα, αυτοί οι κηφήνες και κρατικοδίαιτοι, που το παίζουν υπουργοί και υφυπουργοί και παίρνουν τους παχυλούς μισθούς σε βάρος του λαού; Σε ποιους, από ποιους και πότε; Παράγουν έργο, κύριε πρωθυπουργέ, κάτι γιακουματάκηδες, και λοιποί συγγενείς που από το πρωί μέχρι το βράδυ φλυαρούν σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα; Εσείς είστε ευχαριστημένος από την κυβέρνησή σας σήμερα;

● Ποιος ή ποιοι από τους υπουργούς σου και υφυπουργούς σου περιοδεύουν σήμερα στην ξεχασμένη Ελλάδα για να μιλήσουν με κατοίκους οι οποίοι ζουν το δικό τους δράμα;

● Τους ρώτησε κανείς απ΄ αυτούς που κάθονται αραχτοί στα υπουργεία τους αν έχουν Νοσοκομεία, Κέντρο Υγείας, γιατρούς, δασκάλους, καθηγητές, δρόμους, συγκοινωνία και τόσα άλλα που χρειάζονται σήμερα οι κάτοικοι της ξεχασμένης Ελλάδας; Τους ρώτησε κανείς αν με τα λίγα χρήματα που παίρνουν και τις πενιχρές συντάξεις μπορούν να ζήσουν ανθρώπινα; Λυπάμαι, αλλά κανείς δεν τους ρώτησε και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Καληνύχτα σας!

● Καιρός: Φθινοπωρινά μνημόνια και όποιος αντέξει…Ετικέτες