Οι Έλληνες πεθαίνουν στο μαγκάλι του… μνημονίου – Απο το 2009 68 νεκροί

Loading...


Οι Έλληνες καίγονται… ζωντανοί από το μαγκάλι του μνημονίου.

Αναζητούν τρόπους να ζεσταθούν, να μην πεθάνουν από το κρύο, αφού η κυβέρνηση του στέρησε το πετρέλαιο θέρμανσης και τελικά χάνουν τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις των μαγκαλιών ή από τις φωτιές που εκδηλώνονται στα σπίτια τους από τη συνεχή χρήση των ξυλόσομπων ή των τζακιών.

Το τραγικό περιστατικό που συνέβη χθες στη Θεσσαλονίκη, με τη 13χρονη να πεθαίνει από το μαγκάλι που είχε ανάψει η μητέρα της για να ζεσταθούν, αφού τους είχαν κόψει το ρεύμα, επανάφερε με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα το δράμα που ζουν καθημερινά οι Έλληνες στερούμενοι βασικές τους ανάγκες.

Λίγες ώρες αργότερα, δύο άλλες οικογένειες στην Πύλη των Τρικάλων λίγο έλειψε να γίνουν παρανάλωμα του πυρός από φωτιά που προκλήθηκε από την ξυλόσομπα που είχαν αναμμένη. Οι δύο οικογένειες γλύτωσαν την τελευταία στιγμή, αλλά το διώροφο σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς.

Πέρυσι το Φεβρουάριο στη Λάρισα, δύο φοιτητές τους σκότωσε το μαγκάλι που είχαν ανάψει για να ζεσταθούν.

Τα περιστατικά δεν έχουν τέλος. Από την έναρξη της κρίσης καταγράφηκαν 65 θάνατοι οι οποίοι ήταν αποτέλεσμα εναλλακτικών μέσων θέρμανσης, αφού η κυβέρνηση φρόντισε να τους κόψει το πετρέλαιο και το ρεύμα σε πολλές περιπτώσεις.

Τώρα ετοιμάζεται να βάλει και περιοριστικά μέτρα στα τζάκια για να περιοριστεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης, κάτι που «μυρίζει» μέτρο οικονομικής φύσεως και σίγουρα δεν επρόκειτο για την υγεία των πολιτών.

Να σημειωθεί πώς οι 65 θάνατοι από το 2009, οπότε και ξεκίνησε η οικονομική κρίση αφορούν την καταγραφή συμβάντων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο θάνατος της 13χρονης από τη Σερβία και των δύο φοιτητών πέρυσι στη Λάρισα δεν συνυπολογίζονται, αφού δεν επενέβη η Πυροσβεστική.

Φαίνεται δηλαδή πώς η τραγωδία θα χτυπά όλο και περισσότερες οικογένειες στην Ελλάδα όσο καίει το «μαγκάλι» του μνημονίου.

Πόσο μάλλον όταν κυβέρνηση και τρόικα ρίχνουν λάδι στο μαγκάλι, με τη συνέχιση της φορολογικής λαίλαπας και τη λήψη νέων επώδυνων μέτρων. Και κατά τα άλλα οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.Ετικέτες