Δύο επιχειρήσεις στην Ελλάδα με τη συνδρομή δικαστικών κατά τζιχαντιστών

Loading...


Τη συνεργασία των αμερικανικών δικαστικών αρχών με τις ελληνικές έχουν «αναζωογονήσει» οι ανησυχίες για διέλευση τζιχαντιστών μέσω της ελληνικής επικράτειας. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, πραγματοποιήθηκαν δύο επιχειρήσεις στην Ελλάδα με συνδρομή ελλήνων δικαστικών ως εγγυητές της νομιμότητας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η εμπλοκή των ελλήνων δικαστικών (κυρίως του Πρωτοδικείου Αθηνών) γίνεται με ανάθεση σε δικαστές που στο παρελθόν έχουν χειριστεί υποθέσεις που άπτονται θεμάτων διεθνούς συνεργασίας.

Μία από τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα, έγινε πριν από μιάμιση εβδομάδα και είχε ξεκινήσει από πληροφορίες στις ΗΠΑ που ήθελαν την Ελλάδα σταθμό μεταφοράς «έξυπνων» όπλων προορισμό τη Συρία και το Ιράκ.

Με χρήση και της διαδικασίας άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, εντοπίστηκε το ραντεβού δύο ανδρών που κανόνιζαν πώς θα μεταφέρονταν τα όπλα. Η εφημερίδα αναφέρει πως η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία, χωρίς να γίνουν γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Παλιότερη επιχείρηση, αναφέρει η εφημερίδα, αφορούσε καταγγελίες πως ξένοι υπήκοοι που πέρασαν από ή έζησαν στην Ελλάδα κατέληξαν σε στρατόπεδα τζιχαντιστών. Ετικέτες