Τι έκρυβε το «μυστικό δείπνο» του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Ζάλτσα;

Loading...


Μυστικές διαβουλεύσεις στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του Αρχιεπισκόπου στη Ζάλτσα Βοιωτίας.
Έντονη υπήρξε η φημολογία ότι την περασμένη εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κάλεσε, στη θέση Ζάλτσα Βοιωτίας όπου βρίσκεται εκεί η ιδιόκτητη Μονή του -κατάλυμα- , το σκληρό πυρήνα των άμεσων συνεργατών του προκειμένου να κουβεντιάσει και να προβληματιστεί για εκκρεμή θέματα της Αρχιεπισκοπής και της Εκκλησίας της Ελλάδος  γενικά. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στη σύσκεψη αυτή είχαν κληθεί και παρέστη ο δεξιός βραχίονας του Αρχιεπισκόπου, Γραμματέας της Συνόδου, Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Μάξιμος Παπαγιάννης, ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, εκ    των στενών συνεργατών του Αρχιεπισκόπου από παλιά, και μερικά ακόμα άτομα του στενού περιβάλλοντος.

Εντύπωση ωστόσο έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι στη συνάντηση αυτή παρέστη και ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Κάππας της Αγίας Φωτεινής Ιλυσσού, ο οποίος δεν ανήκει στο περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου.
Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι οι σκέψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του τριημέρου της παραμονής στη Ζάλτσα αφορούσαν την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Αργολίδας καθώς επίσης  και η εκλογή Μητροπολιτών από καινά που πρόκειται να δημιουργηθούν είτε για λόγους ασθενείας είτε «αναγκαστικούς λόγους». Οι νέες εκλογές που συζητήθηκαν αφορούσαν εντόνως τις Μητροπόλεις Δρυϊνουπόλεως, Θεσσαλιώτιδος, Παραμυθιάς, Νέας Ιωνίας, Περιστερίου, Ιωαννίνων και ενδεχομένως Νικαίας.

Επρόκειτο για μια σοβαρή σύσκεψη και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας εκλήθη  του προφήτη Ηλία να παραστεί στις εορτές μεγάλου ναού των Αθηνών αλλά το ανέβαλε λόγω των συσκέψεων αυτών.