Στηρίζει το έργο της Αρχιεπισκοπής ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ζητήματα που αφορούν στην χωροθέτηση ιδρυμάτων στην περιοχή Βαρνάβα Αττικής συζήτησαν σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Ταγαράς.

Ο κ. Ταγαράς επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο και υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει να λύσει όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και εμποδίζουν το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

«Είμαι στη διάθεση του Αρχιεπισκόπου για να λύσουμε προβλήματα που απασχολούν τον εκκλησιαστικό χώρο. Έχουμε υποχρέωση ως Πολιτεία να δώσουμε διεξόδους μέσα από λύσεις που εκκρεμούν πολλά χρόνια, για να υπάρχει δυνατότητα να προσφέρει η Εκκλησία ακόμη μεγαλύτερο έργο» υπογράμμισε ο κ. Ταγαράς.

Ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό για τα ιδρύματα που κατασκευάζονται στον Βαρνάβα Αττικής και επεσήμανε πως «μας απασχολούν πολλά θέματα. Πιστεύω πως με καλή συνεργασία θα έχουμε καλό αποτέλεσμα».

Τα ιδρύματα στον Βαρνάβα κατασκευάζονται σε μία έκταση περίπου 160 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνουν στέγη ηλικιωμένων, στέγη φιλοξενίας ΑμΕΑ, ξενώνες ανακουφιστικής φροντίδας, κέντρο εκπαίδευσης αυτιστικών παιδιών, δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο, αθλητικό κέντρο και οικοτροφείο, αλλά και άλλους χώροι αποκατάστασης και θεραπείας ανθρώπων που έχουν ανάγκη.Ετικέτες