Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Η συνάντηση και τα εγκαίνια στο Δήλεσι

Loading...


Το απόγευμα της 23ης Μαΐου στις 6 το απόγευμα εγκαινιάζεται από την , παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου, το “Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης ‘’Άγιος Πορφύριος’’” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το Κέντρο αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα έργα αγάπης στην ιστορία της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και δημιουργήθηκε μετά από πολύχρονη και κοπιώδη μέριμνα του .

Βρίσκεται στο Δήλεσι της Βοιωτίας και έχει κατασκευαστεί σε εκκλησιαστική έκταση 27 στρεμμάτων, τα δε κτίρια αποτελούνται από συνολική επιφάνεια 4.600 τ.μ., δυναμικότητας 64 κλινών. Στόχος του Κέντρου, αποτελεί η παροχή βασικών προνοιακών υπηρεσιών, όπως: φιλοξενίας, εστίασης, δημιουργικής απασχόλησης, εργοθεραπείας, ψυχολογικής υποστήριξης και προληπτικής ιατρικής ταυτόχρονα σε ηλικιωμένους και σε έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας, οι οποίοι θα διαβιούν εντός του Κέντρου (βασικό πρότυπο λειτουργίας) και εκτός (πρότυπο ημερήσιας φροντίδας).

Το έργο, περιλαμβάνει τον απαραίτητο ιατρικό, ξενοδοχειακό και λοιπό βοηθητικό εξοπλισμό. Επίσης, ο χώρος του Κέντρου διαθέτει νεόδμητο Ιερό Ναό, σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, ανοικτό θέατρο και χώρους περιπάτου και αναψυχής. Στον περιβάλλοντα χώρο βρίσκεται ένα πρότυπο φωτοβολταϊκό πάρκο για την ενεργειακή υποστήριξη του Κέντρου. Εκ των βασικών σκοπών του Κέντρου είναι η ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας, ιδιαιτέρως στον τομέα της γηριατρικής και η συνεργασία τόσο με εξειδικευμένους φορείς (ερευνητικούς, βιο-ιατρικούς, κοινωνικούς κ.ά.), όσο και με καταλλήλως εκπαιδευμένα φυσικά πρόσωπα.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα έχει συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η τελετή των εγκαινίων θα αναμεταδοθεί τηλεοπτικά σε ζωντανή μετάδοση (live streaming) από τα διαδικτυακά μέσα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Facebook, YouTube, website: iaath.gr) και από ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ της χώρας.tilegrafima.gr