Στην Αρχιεπισκοπή ο Πατριάρχης Κύριλλος (φωτο)

Loading...


Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Μετά τη δοξολογία στον Αγιο Διονύσιο ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας και η συνοδεία του επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Πατριάρχη στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και τον ενημέρωσε πως μετά την Τουρκοκρατία η πρωτεύουσα ήταν στο Ναύπλιο και η έδρα του Αρχιεπισκόπου, ενώ όταν η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, έγινε και εδώ η έδρα της Αρχιεπισκοπής.
«Η Αθήνα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο οι δικές σας πόλεις, αλλά έχουμε σχεδόν τα ίδια προβλήματα και την ίδια πορεία» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε πως «η Αρχιεπισκοπή όπως και άλλες Μητροπόλεις αγωνίζονται και προσπαθούν, όπως το Πατριαρχείο της Μόσχας και οι Μητροπόλεις της Ρωσίας, για τους ίδιους σκοπούς».

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και επισήμανε ότι γνωρίζει καλά την Αθήνα, αφού την έχει επισκεφθεί αρκετές φορές. «Γνωρίζω τον ιδιαίτερο ρόλο και τη θέση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Εκκλησία«, υπογράμμισε ο Πατριάρχης και ευχήθηκε «ο Θεός να στηρίζει το έργο των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος που αγωνίζονται για τη σωτηρία των ανθρώπων.»

1
1
1
1