Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η συναυλία Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας (φωτο)

Loading...


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Στη συναυλία της Παιδικής-Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας στο Αμφιθέατρο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Η εκδήλωση περιελάμβανε την εκτέλεση έργων μεγάλων δημιουργών όπως, «Radetzky Marsch – Strauss», «Οι Αρχιτραγουδιστές της Νιρμεβέργης – R. Wagner», 5 επιλεγμένα βαλς του Schubert, αλλά και κομμάτια σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.
Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον Διευθυντή του Γραφείου Νεότητας της Αρχιεπισκοπής π. Συμεών Βενετσιάνο. «Θα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες αυτή η όμορφη συντροφιά να πάει πολύ ψηλότερα από ότι είναι» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους και να υποδεχθούμε τα Χριστούγεννα με προετοιμασία εσωτερική, ώστε στην καρδιά του καθενός να γεννηθεί ο Χριστός ο οποίος το μόνο που θέλει είναι να ξαναπεί εφέτος «έρχομαι στη Γη να γίνω άνθρωπος, για να μπορεί ο άνθρωπος να ανεβεί στον ουρανό να γίνει κατά χάριν Θεός».

1

Η Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα –μέχρι πρότινος υπό την αιγίδα του Γ΄ Προγράμματος της ΕΡΑ- ιδρύθηκε με την σημερινή της ονομασία το 1995 από τη γνωστή σολίστα και καθηγήτρια βιολιού Νίνα Πατρικίδου, με τη θερμή υποστήριξη του τότε συντονιστή του Γ΄ Προγράμματος Γ.Τσαγκάρη. Η ορχήστρα προέρχεται από την παιδική ορχήστρα «Εμμέλεια», η οποία ήταν ήδη γνωστή για τη μοναδική της στη χώρα μας ποιότητα, πραγματοποιώντας επί 3ετίας πλήθος επιτυχημένων συναυλιών ανά την Ελλάδα.

1

Η παύση λειτουργίας της ΕΡΤ και της δημιουργίας της ΔΤ είχε σαν αποτέλεσμα και την αναστολή λειτουργίας της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας. Τα μέλη της ορχήστρας, οι γονείς τους και η μαέστρος εστράφησαν προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επιθυμώντας την αρωγή της Εκκλησίας με τη μορφή της αιγίδας. Με δεδομένο ότι η Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα είναι μη κερδοσκοπική και η προσφορά όλων σ΄ αυτήν ανιδιοτελής, ο Αρχιεπίσκοπος, λοιπόν, από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013, με χαρά έδωσε την αιγίδα της Ι. Αρχιεπισκοπής στη συγκεκριμένη προσπάθεια, που κύριο στόχο έχει τη διατήρηση του πολιτισμού και την ενασχόληση πολλών νέων σε μια ιδιαιτέρως ποιοτική δραστηριότητα.

1